Fizessenek a nyugati országok a határátkelőkért?

Az ötletet a magyar Országgyűlés elnöke vetette fel Varsóban, a közép- és a kelet-európai országok parlamenti csúcstalálkozóján, melyen 26 ország vett részt.

Kövér László szerint Kelet- és Közép-Európa minden országában folyamatos a népességfogyás, aggasztóan csökken a munkaerő létszáma. Olyannyira, hogy a nyugat-európai országok 1990 óta több mint 25 millió, 25 és 45 év közötti életkorban lévő szakképzett embert vontak ki a tágan vett kelet- és közép-európai térségből.

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK SZÁZAI EGY HELYEN

A magyar házelnök szerint az előrejelzések azt mutatják, hogy ez a szám 2050-ig további 20 millióval növekszik – írta az MTI.

Kövér László szerint nem lehet kérdés, hogy a kivándorlók a jobb megélhetés reményében, szabad akaratukból mentek külföldre, „de az sem vitás, hogy ezen emberek összességében 1000 milliárd eurót meghaladó képzési költségeit a kelet-közép-európai országok állami költségvetései viselték”.

Kövér László ezért azt javasolta, hogy a térség országai, európai uniós és nem európai uniós országok egyaránt, közösen kérjenek az Európai Uniótól pénzügyi kompenzációt a kivándorolt munkaerő képzési költségeihez.

Őrülten hiányzik a munkaerő Európában

(Fotó: pixabay.com/Pijon)

A Fizessenek a nyugati országok a határátkelőkért? bejegyzés először a Határátkelő jelent meg.

…read more

Source:: Határátkelő

(Visited 1 times, 1 visits today)