Óceánjáró, drog, FBI – egy képtelen, mégis igaz történet

Az óceánjáró hajókon dolgozók hétköznapjai általában sokakat érdekelnek, vagy azért, mert felmerült már bennük a hajós munka lehetősége, vagy csak azért, mert egy viszonylag zárt (és ezért érdekes) világ. Időről időre felmerül persze, hogy ezeken a hajókon hogyan él a személyzet, lehet olvasni orgiákról, bulikról és miközben persze nyilván ilyesmi is előfordulhat (a brit Channel 4 forgatott erről nemrégiben), azért akadnak kevésbé vidám, viszont elég durva történetek. Utóbbi kategóriába tartozik a korábban már hajós munkáról és Montenegróról is posztoló Zsuzsié és párjáé.

„Pontosan egy éve nem írtam Montenegróról, pedig bőven megérdemelné. Jelenleg is itt vagyok (kényszer)szabadságon, és sok olyan helyen jártam, ahol az eddigi 3 alkalommal nem.

Igazság szerint egyre szebbnek tűnik, és otthonosabb is, mivel már nem csak a káromkodást és a számokat értem. Hiába akciós az Eurocrem meg a Plazma, az 1.41 eurós üzemanyagár a 330 körüli euróval sajnos elég meredek, a legtöbb esetben olcsóbb taxival közlekedni még városok között is.

Amikor még minden nagyszerűnek tűnt

Március végén mentünk vissza a hajóra a párommal, akivel 2 éve együtt jövünk, együtt megyünk. Három év pincérkedés után acting bartender lettem, amit valószínűleg korábban kellett volna kérnem, csak a jogászképzésben megnyomorult eszem azt gondolta, hogy még egy 70 éves professzor sem mondta, hogy nem vagyok teljesen alkalmatlan, úgyhogy nyilván az vagyok… de nem.

Jogi irodából hajóra: nem csak a pénzről szól

Minden tökéletesnek tűnt. Két bartender fizetéssel már egyebet is lehet tervezni, mint 25 évig különböző hajókon panel fürdőszoba méretű kabinokban emeletes ágyon egymás alatt/felett aludni és reménykedni, hogy a legénységi menzán lesz a nagyon csípős és a közepesen csípős rizs mellett valami más is… épült a lakás, alakult a B-terv.

A feljelentés

Aztán egy nap jött a telefon, hogy a párom menjen a kabinba, öltözzön át, mert délutántól a crew bárban dolgozik, mivel két vendég feljelentette.

Ezután pár órával jött a biztonsági szolgálat átvizsgálni a kabint. Elvitték az összes edzéshez használt táplálékkiegészítőmet, fehérjét, vitamint, a hajóorvostól kapott ibuprophent. Vitték volna a kontaktlencséimet és a hajbalzsamomat is, de azokat megkímélték.

Velem nem csináltattak drogtesztet, csak a biztonsági szolgálat irodájába kellett mennem elbeszélgetésre. Közben kiderült, hogy a két vendég hazaérkezés után jelentette, hogy a bartender barátom kábítószert tett az italukba és a kabinjukban megerőszakolta őket.

És akkor megérkezett az FBI

Tíz nappal később Miamiban a bár részlegből senki nem hagyhatta el a hajót, megérkezett reggel az FBI. Engem másfél órán át kérdezgetett két ügynök és egy ügyész.

Nem kellett aláírnom semmit, nem olvashattam át, hogy mit jegyzeteltek, nem kaptam példányt. A figyelmeztetés abban merült ki, hogy ha hazudok az FBI-nak, akkor nagy bajban leszek.

Kérték az elnézéseket, de sajnos muszáj volt a szexuális életünket részletesen átbeszélni. 32 évet éltem le a törvénnyel való legkisebb összeütközés nélkül, de állítólag mindent ki kell próbálni.

Egy hangulatos ország

Ezután őt hallgatták ki, majd egy szál egyenruhában elvitték, mondván a hajónak indulnia kell, és nem állt elég idő rendelkezésre, hogy a fedélzeten eldöntsék, …read more

Source:: Határátkelő

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.