Tragikus hétfő Olaszországban: két balesetben tíznél több halott

Bologna: robbanás a repülőtér mellett

Eddig ismeretlen okból felrobbant egy gyúlékony anyagot szállító tartálykocsi hétfőn az észak-olaszországi Bologna város külterületén. A különféle jelentések szerint egy vagy több ember meghalt, több tucatnyian megsérültek – írja a hirado.hu.

Egyes hírügynökségek hatvan-hetven sérültről beszéltek. A tűzoltók szerint óriási tűzcsóva tört a magasba, és egy so további robbanás is történt, amikor a tűz elérte a közelben parkoló gépkocsikat. A személyi sérüléseket a lángok, a szétrepülő roncsdarabok és üvegszilánkok okozták.

A baleset Borgo Panigale kerületben, a bolognai repülőtér közelében történt egy autópályán. Az okot még nem tudják. A pálya egyik hídja részben leomlott.

Foggia: bolgár rendszámú kisbusz karambolozott

Legkevesebb tíz külföldi vendégmunkás életét vesztette hétfőn a dél-olaszországi Foggiában egy közlekedési balesetben. Az APA osztrák hírügynökség jelentése szerint egy bolgár rendszámú szállítójármű és egy teherautó ütközött – írja az MTI.

Helyi sajtójelentések szerint a vendégmunkások zöldségeket takarítottak be a környező földeken.

Szombaton ugyancsak Foggia környékén hasonló közlekedési baleset történt. Akkor négy külföldi vendégmunkás veszette életét, többen megsérültek.

…read more

Source:: Autoszektor.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)