A 10 legidegesítőbb dolog a karibi életben

Az már nemegyszer kiderült itt, a Határátkelőn is, hogy a bennünk egy országról vagy régióról élő kép és a valóság nem feltétlenül mindig esik egybe. Vagy még pontosabb lenne úgy fogalmazni, hogy minden országnak megvannak az árnyoldalai. Még a Karib-térségnek is, úgyhogy én kifejezetten kíváncsian olvastam Kriszta posztját, aki a tíz, őt leginkább idegesítő dolgot szedte Guadeloupéről. (A képeket külön köszönöm !)

„Kivételesen a mostani bejegyzésem nem a csodás, hanem a kevésbé jó, sőt idegesítő karibi dolgokról fog szólni.

Nyilván egyediek vagyunk, van, akit bizonyos dolgok kevésbé zavarnak, mint másokat, de alapvetően amiket most fogok felsorolni, az szerintem majdnem minden magyar embert zavarna, vagy azt, aki nem itt nőtt fel.

De az is igaz, hogy minden rosszban van valami jó, én ebben hiszek. Esetemben például az, hogy sokkal lazább lettem és az igazán fontos dolgoknak tulajdonítok leginkább jelentőséget, a felesleges aggódás és mindennapos idegeskedés rossz szokását elhagytam.

Mindent feladva a karibi szerelemért

Az apró dolgoknak eddig is tudtam örülni, de itt még inkább elkezdtem érezni azt, hogy az élet szépségét egy-egy jelenben megélt apró pillanat is meg tudja adni. Szinte mindennapos jelenség, hogy ok nélkül mosolygok boldogan, például amikor vezetek és simán dalra fakadok közben.

Na már megint arra kezdek kanyarodni, hogy tulajdonképpen még a rossz dolgok is jók, szóval gyorsan el is kezdem a felsorolást, még mielőtt átírnám a blog címét valami kellemesebbre…:)

#1 Vízhiány

Az egész szigeten viszonylag gyakran előfordul, bizonyos helyeken pedig még gyakrabban, hogy elzárják a vizet rendszeresen, akár napokra is. A vízvezetékek nagyon öregek és cserélik őket, állítólag ezért. De valójában senki sem tudja, hogy valaha is megoldják-e ezt a helyzetet.

A legdurvább az volt, amikor a lakótársamnál 1 hétig nem volt víz, kivéve talán 1-1 órát, de akkor nem lehetett minden elmaradt dolgot elvégezni. Szerencsére én ekkor Kubában voltam, persze ott is többször előfordult a vízhiány.

#2 Szúnyogok, bogarak

Mindennapos küzdelmet folytatok ellenük és van, amikor ők győznek. Kénytelen vagyok magamat fújkálni, amit már nagyon unok, olykor el is felejtem és nem is biztos, hogy túl jót tesz ez a bőrömnek. A ventilátort és a légkondit nem csípik, így még ezekkel szoktam operálni.

Mivel a szúnyogok zikát és egyéb betegségeket is terjesztenek, ezért érdemes tényleg odafigyelni hogy elkerüljük a csípésüket, amennyire lehet. Szúnyogirtók közül az ittenit érdemes beszerezni gyógyszertárban, ami a trópusi fajtákra is jó.

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK EGY HELYEN

A csótányok itt mindenütt feltűnhetnek, rendszeresen, még alapos takarítások ellenére is. A gondom főleg az velük, hogy még szállni is tudnak és valahogy mindig szimpi vagyok nekik, amit én annyira nem díjazok, mert nem vágyok a társaságukra.

A minihangyák a legidegesítőbb bogarak, mert irtó gyorsak, ha egyetlen miniatűr morzsa marad bárhol, egyből elözönlik a konyhát, de van, amikor étel sem kell hozzá, mégis jönnek.

A többi este érkező szálló „vendég” miatt pedig majdnem mindennap kell sepregetni vagy porszívózni. A meleg miatt pedig a szemetesben lévő zöldség- vagy gyümölcsmaradékból szép kövér kukacok fejlődnek ki, melyek olykor ki akarnak törni a kuka sötét verméből.

#3 Izzadás

Én konkrétan még a szaunában is …read more

Source:: Határátkelő

(Visited 1 times, 1 visits today)