A tiszai vízirendőrök szervezésében mentési gyakorlatot tartottak Tiszafüreden.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Kiskörei Vízirendészeti Rendőrőrse az Országos Polgárőrszövetség tiszafüredi vízi tagozatával, a Katasztrófavédelmi Igazgatóság tiszafüredi kirendeltségével és az Országos Mentőszolgálat munkatársaival közösen a vízen bajba jutott személyek és eszközök mentésének gyakorlatát hajtották végre Tiszafüreden, a Holt-Tiszán.

A vízirendőrökkel a Tourist Police programban közös szolgálatot ellátó mentőtiszt hallgatók is aktívan közreműködtek a közös segítségnyújtásban.

A mentési gyakorlatban kettő jet skivel, egy mentőhajóval siettek a bajba jutottak segítségére – akik természetesen csak a gyakorlat kedvéért estek a vízbe – a tiszafüredi helyszínen.

Ezekre a gyakorlatokra azért van szükség, hogy a segítségnyújtás metódusára a szakemberek minél jobban fel tudjanak készülni, emellett fontos cél még a figyelemfelhívás és a tájékoztatás is.

A nagy meleg miatt egyre többen látogatnak el a vízpartokra, keresik a felüdülést a fürdőhelyeken, szabad strandokon. Épp ezért kérjük, fogadják meg tanácsainkat, amelyekről itt bővebb információt találnak!

…read more

Source:: I.Szolnok.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)