Újabb 826 millióval támogat meg a kormány egy japán multit

Győr, 2017. május 23.
Robotok dolgoznak az Audi Hungária Zrt. győri karosszériaüzemében 2017. május 23-án.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Újabb, 9,2 milliárd forintos beruházást indít a japán Bridgestone Tatabányán, ehhez a magyar kormány 826 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

A miniszter kiemelte, a gumiabroncsokat gyártó vállalat a legmodernebb digitális technológiával dolgozik, a beruházás pedig a magyar gazdaság gerincét adó autóiparnak jelent újabb beszállítói kapacitást és 100 új munkahelyet hoz létre.

Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. elnöke és ügyvezető igazgatója elmondta: a beruházás keretében új, 10 ezer négyzetméteres raktárt építenek, valamint további kapacitás-bővítést hajtanak végre, amellyel abroncsgyártási kapacitásukat 2020-ra évi 7,2 millióra bővítik.

A kormány egyre jobban támogatja amúgy a nagy cégek beruházásait:


Már 429 milliárddal támogatta meg a nagy cégeket a kormány
Az Audi és a Bosch ismét a kedvezményezettek között vannak.

A Bridgestone például 2018 augusztusig két alkalommal kapott már egyedi kormánydöntéssel beruházási támogatást, 2006-ban, és 2013-ban, összesen csaknem 4,38 milliárd forintnyit.

Kiemelt kép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Czunyiné Bertalan Judit, a Fidesz országgyűlési képviselője (b) és Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. elnöke és ügyvezető igazgatója (b2) beszélget a japán Bridgestone tatabányai üzeme bővítését bejelentő sajtótájékoztató után a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2018. szeptember 10-én. MTI, Soós Lajos.

…read more

Source:: Hir24 – Gazdaság

(Visited 1 times, 1 visits today)