Ford: Jön a Mustang-inspirálta elektromos crossover

Az incselkedő, elsőként a Forbes által megosztott kép részleges bekukucskálást enged annak designstúdiójába, s ami látható, az egy sötét sziluett a Mustang felirattal és a hármas hátsó lámpával – amint arról az Automotive News beszámolt.

A Fordnál azt mondják, hogy e jármű, mely több mint 300 mérföld (mintegy 482 kilométer) megtételére lesz képes egy töltéssel, 2020-ban jelenik meg. A kocsiról egyelőre kevés részlet vált ismertté; a Ford eredetileg „Mach 1″ néven tervezte fogalomba hozni, ám az Automotive News múlt havi beszámolója szerint az autógyártó nem valószínű, hogy leragad ennél a névnél.

A termelés helyszíneként először a michigani Flat Rockot jelölték meg, de a Ford az idén úgy határozott, hogy helyette Mexikóban szerelik e járművet.

„A tét nagy” – mondta Darren Palmer, a Ford Team Edison helyi termelésfejlesztésért felelős igazgatója. “Mindent megteszünk, hogy a cég jövőbeni pályagörbéjét felrajzoljuk, és a Team Edison kész e kihívásra.”

A Team Edison nevet a Ford elektromos járműveinek fejlesztésével foglalkozó csoport viseli.

Hau Thai-Tang, a Ford termelési és beszerzési igazgatója korábban már beszélt arról, hogy a designcsoport utólagos változtatásokat végzett a crossoveren egy kínai látogatást követően, amikor is az információs kijelző nagyításáról határoztak, azt tapasztalva, hogy a vásárlók más járművekben is a nagyobb kijelzőt kedvelik.

Ugyancsak ebben a járműben jelenik meg a Ford következőgenerációs információs rendszere – a Forbes jelentése szerint.

A Fordnál korábban úgy nyilatkoztak, hogy létrehoztak egy dedikált csoportot, amely ez információs rendszer fejlesztéséért felel.

Ugyancsak a Forbes szerint, a Ford alig hat hét alatt teremtette meg a Mustang-inspirálta dizájnt, azt követően, hogy Jim Hackett vezérigazgató elrendelte az eredeti EV koncepció átalakítását, mely túlságosan általánosnak tűnt.

Fordítás: Lehőcz Rudolf

…read more

Source:: Autoszektor.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)