Ebben az Audiban tekerni kell, akár egy biciklin

Egy szaudi mérnök, Nasser Al Shawaf a holland BPO céggel közösen készítette el a Fitcar PPV-t, amely egy olyan Audi, melynek vezetése közben a sofőr aktívan égeti a kalóriákat.

Az automata váltós Audi A4 Avant 2.0 TFSI-ben a gázpedált egy tekerős mechanizmusra cserélték. Ezt a szerkezetet egy lendkerékhez kapcsolták, amely a gázt adagolja. Minél erősebben teker a sofőr, annál nagyobb gázt ad a mechanika, és fordítva. A készítői szerint az Audi fogyasztása nem változott az átalakítástól. Mivel a fékpedálnak már nem jutott hely a tekerőmechanika mellett, azt kézzel kell adagolnia a sofőrnek egy kar segítségével.

Al Shawaf szerint 30 perc autózással 300 kalóriát lehet elégetni a Fitcarban, ami alig kevesebb annál, amit kocogás közben éget el egy átlagos felnőtt.

Három menetprogrammal rendelkezik az autó: lassú és gyors vezetés, valamint üresjárat. Utóbbiban álló helyzetben sem kell abbahagyni a tekerést. Egy tekerőkapcsoló segítségével lehet állítani a pedálok ellenállását, hasonlóan, mint a kerékpárokon a váltást. A különleges autó engedélyeztetése jelenleg is zajlik a holland hatóságoknál.

…read more

Source:: Autoszektor.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)