Mindenfelé szaladgálnak a gyerekek Encsen, ahol egy gázolásból majdnem lincselés lett

Rendőrautók járőröztek csütörtök délután Encs fügödi városrészén. Egyik a másik után hajtott végig a kis falunak is beillő városrész fő utcáján. “Nem most kell jönniük, hanem eddig kellett volna” – mondta egy helyi asszony, akit a rendőrök fel is küldtek az út széléről a járdára.

Encs-FügödFotó: Halász Júlia

A fokozott rendőri jelenlét annak köszönhető, hogy ebben az utcában gázolt el véletlenül szombat délután egy 52 éves helyi nő egy ötéves kislányt. A kislány sérülései súlyosak, gyógyulása hetekig eltart majd.

A nő szerdán azt nyilatkozta, hogy a rokonok nekiestek, kiverték a fogát, megrongálták az autóját.

A rendőrség szerint a lány rokonai közül ketten bántalmazták a sofőrt, de a történteket különbözőképpen értékelték a szemtanúk:

  • Volt, aki azt mondta, hogy a gázolás utáni egyértelműen lincselés történt, még ha a gázoló nem is szenvedett súlyos sérülést.
  • Más szerint ilyenről szó sincs, az eset pedig össze sem hasonlítható azzal, ami Olaszliszkán történt.

Csütörtök délután a helyszínen próbáltunk utánajárni a történteknek.

Reggel a kezei között halt meg a szomszédja

Az 52 éves helyi boltos nőnek borzasztóan indult a napja szombaton. Hajnali 5-kor kinyitotta a boltot, nem sokkal később azonban a szomszédja 14 éves kisfia ment be hozzá azzal, hogy az anyja rosszul van. A szomszédasszony tényleg rosszul volt, a nőnek mentőt kellett hívnia hozzá, de már hiába. A városrészben többen azt mondták, hogy a kezei között halt meg.

“Tehetetlennek érezte magát. Azt mondta, segíteni akart, de nem tudott” – mondta egy helybeli, akinek a boltos nő részletesen beszámolt az esetről aznap. Mindez nagyon felzaklatta. Nem sokkal később be is zárta a boltot, és elindult a rokonaihoz az egyik közeli faluba.

Encs-FügödFotó: Halász Júlia

Több helyi szerint az asszony lassan vezet, akkor is lassan vezethetett. Alig pár száz méterre a boltjától azonban egy autóból krumplit árultak az út szélén. Ezt az autót balról ki kellett kerülnie, a manőver közben azonban az autó takarásából eléugrott egy kislány.

A gyermek a városszéli szegénytelepen él a családjával. Eredetileg nem is kellett volna ott lennie, az édesanyja ugyanis nem engedte be a településre. Ezt Putnoki Szilvia mesélte, a kislány apjának nagynénje, aki jelen volt a gázolásnál is, és ő volt az a helyi asszony, aki a saját testével védte a kislányt elgázoló boltos nőt. Igaz, ő szerinte bántalmazásról szó sem volt.

<img src="https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s–BtgLvhG_–/c_limit,w_1160/7DaTjPcHAZHBmOWKs.jpeg" srcset="https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s–1koqrNH_–/w_290/7DaTjPcHAZHBmOWKs.jpeg 290w, https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s–xcusahvE–/w_330/7DaTjPcHAZHBmOWKs.jpeg 330w, https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s–koCdadTY–/w_748/7DaTjPcHAZHBmOWKs.jpeg 748w, https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s–u7qOy0k2–/w_994/7DaTjPcHAZHBmOWKs.jpeg 994w, https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s–g6HaRnt6–/w_1160/7DaTjPcHAZHBmOWKs.jpeg 1160w" sizes="(max-width: …read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)