A biztonságuk érdekében költöznek el Franciaországból

Egyre többen költöznek el Franciaországból Európa legnagyobb, több mint félmilliós zsidó közösségéből, mert nem érzik biztonságban magukat. Akad olyan család, akit tavaly saját otthonában támadtak meg vallásuk miatt.

A párizsi és nizzai terrortámadások óta fokozott biztonsági intézkedések érvényesek Franciaországban, a zsinagógákat is védik. A Franciaországban regisztrált antiszemita indíttatású cselekmények száma jelentősen megnőtt a kétezres években, a Közel-Keleten fokozódó feszültséggel egy időben.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

„Ötvennél kevesebb ilyen támadást jelentettek a kilencvenes évek közepén. Kétezerre, a második intifáda után emelkedtek a számok, kilencszáz antiszemita támadást regisztráltak egy évben” – mondta a EuroNewsnak a francia nemzeti kutatóközpont (CNRS) elemzője.

„Gyakran nem tudni semmit a támadóról, de rendszerint fiatal férfiak, sokszor bevándorlók gyerekei, míg korábban a szélsőjobb állt az antiszemita cselekmények mögött” – tette hozzá Nonna Mayer.

A félelem miatt egyre többen hagyják el Franciaországot, becslések szerint évente háromezren, főként Izraelbe költöznek.

Egyre több brit lenne francia

(Fotó: pexels.com/Julian Tress)

A A biztonságuk érdekében költöznek el Franciaországból bejegyzés először a Határátkelő jelent meg.

…read more

Source:: Határátkelő

(Visited 1 times, 1 visits today)