Az osztrák rendőrség kiadta Magyarországnak az erőszakkal vádolt afgán férfit

Az osztrák rendőrség kiadta a magyar hatóságoknak azt az afgán állampolgárt, aki ellen szeméremsértéssel és szexuális kényszerítéssel gyanúsítanak. A férfit szeptember elején Ausztriában fogták el, miután a gyanú szerint szeptember 9-én egy budapesti gyorsétterem mosdójában szexuális aktusra kényszerített egy nőt.

S. B. AhmadFotó: police.hu

A rendőrség közleménye szerint menekült státuszúként Magyarországgal tartózkodó 18 éves afgán férfi 2018. június 1-jén a Dohány utcában, majd június 20-án a Király utca és a Lövölde tér közötti területen szeméremsértő módon viselkedett.

A férfi szeptember végén Ausztriában fellebbezett a kiadatása ellen, de az osztrák hatóságok ezt elutasították. Ezután az osztrák rendőrök november 9-én délelőtt Hegyeshalomnál átadták az afgán férfit a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozóinak, akik előállították az V. kerületi Rendőrkapitányságon. A belvárosi rendőrök őrizetbe vették és szeméremsértés, valamint szexuális kényszerítés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatják ki, illetve előterjesztést tesznek a férfi letartóztatásának indítványozására. (police.hu)

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)