Elítéltek egy társaságot, amiért elraboltak két mosógépszerelőt

Tavaly februárban Mné Sz. M. a lakására hívott két férfit, hogy szereljék meg a mosógépét. De amikor hozzákezdtek a mosógép javításához,
M. Zs. felelősségre vonta őket azért, hogy korábban miért nem javították meg jól a mosógépet, pedig 15 ezer forintot fizetett nekik.

Közölte a két szerelővel, hogy addig nem mehetnek ki a lakásból, amíg vissza nem fizetik a pénzt. Mné még az ajtót is bezárta.

Amikor az egyik szerelő közölte
M. Zs.-vel , hogy nincs nála pénz, M. Zs.
ököllel mellkason ütötte és megfenyegette. Mné és G. Z. pedig emlékeztették a szerelőket, hogy addig nem hagyhatják el a lakást, amíg vissza nem fizetik a korábbi javítás díját.

A többszöri fenyegetés hatására az egyik szerelő felajánlotta, hogy a bankkártyájáról leveszi a 15 ezer forintot, ezért őt a lakásból kiengedték, társát pedig fogva tartották mindaddig, amíg vissza nem ér pénzzel. A távozó szerelő közben szólt a rendőrségnek, akik társát kiszabadították.

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2018 áprilisában társtettesként elkövetett emberrablás bűntette miatt M. Zs. elsőrendű vádlottat 2 év, végrehajtásában 4 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét, valamint szabályként előírta, hogy a sértettektől és munkahelyétől tartsa távol magát.

Mné Sz. M. másodrendű vádlottat társtettesként elkövetett emberrablás bűntette miatt 1 év 7 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

G. Z. harmadrendű vádlottat társtettesként elkövetett emberrablás bűntette miatt 2 év, végrehajtásában 4 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, és elrendelte pártfogó felügyeletét, valamint szabályként előírta, hogy a sértettektől és munkahelyétől tartsa távol magát. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlottak felmentésért fellebbeztek.

A Debreceni Ítélőtábla most enyhített a korábbi ítéleteken. M. Zs
esetében a szabadságvesztés büntetés felfüggesztésének próbaidejét 3 évre enyhítette. A másodrendű
Mné Sz. M. esetében
szabadságvesztés büntetését 1 évre, a felfüggesztés próbaidejét 3 évre enyhítette. A harmadrendű
G. Z. szabadságvesztés büntetését 1 év 4 hónapra, a felfüggesztés próbaidejét 2 évre enyhítette. Az ítélőtábla az első- és a harmadrendű vádlott esetében mellőzte a pártfogó felügyelet elrendelését. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. (Bíróság.hu)

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)