Idén 20 éves a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren

Gazdag gasztronómiai kínálattal, zsűrizett kézműves és iparművészeti termékekkel, valamint ünnepi műsorokkal várja az idén 20 éves Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár a látogatókat 2018. november 9. és 2019. január 1. között a főváros egyik legszebb főterén, a Vörösmarty téren.

Budapest a négy évszakon átívelő nemzetközi rangú fesztiváljai és állandóan megújuló hagyományai okán, Európa egyik legfontosabb kulturális és turisztikai célpontjává vált. Az ország fővárosaként a magyar kultúra és gasztronómia esszenciáját hivatott megjeleníteni a nagyvilág és az itt élők számára. Budapest és hivatalos turisztikai cége, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) folyamatosan fenntartja a minőségi turizmust, a minőségi vendégkiszolgálást.

A Vörösmarty téri Téli Fesztivál – melyet idén 20 éve rendezünk meg! – egy olyan hagyományos rendezvény, melynek a turisztikai eredményekben kiemelkedő szerepe van.

A Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár, mely több mint 800 ezer látogatójával – több éve a tíz legszebb európai karácsonyi vásár között szerepel – egy olyan már márkává vált attrakció, mely nagyban hozzájárul Budapest desztináció nemzetközi turisztikai sikereihez.

A 20 éve fennálló vásárt egy olyan nagyszabású téli fesztivállá kívánja fejleszteni folyamatosan a BFTK, ahol egy hatalmas közösségi téren, a karácsonyra méltóképpen készülve, vendégül láthatjuk a helyieket, a magyar családokat. A magyar népi és nemzeti tradíciók, a hagyomány ápolása és bemutatása minden eddiginél fontosabb, amelyre feladatomként tekintek. Az adventi időszakban Vörösmarty téren megrendezésre kerülő vásár a budapestiek és a fővárosba kizárólag ezen eseményre érkező hazai és külföldi vendégek kiemelt érdeklődésére számot tartó téli fesztivál. Az adventi kulturális és gasztronómiai rendezvény küldetése a családi vállalkozások által készített kézműves termékek, valamint a helyi termelők bemutatása a gasztronómián keresztül, mindezt hangulatos környezetben, itt Budapest szívében – mondta Bán Teodóra, a BFTK ügyvezetője a sajtótájékoztatón.

A karácsonyt az egész keresztény világ ünnepli. A Vörösmarty téri téli fesztivál programjai, üzenete: hagyomány, ünnep, kereszténység és a családi értékek ápolása is ezt a várakozást szeretné valódi ünneppé tenni.

Budapest turizmusa négy évszakban

Budapest vendégforgalma 2018-ban eddig nem látott növekedésnek indult. Az elmúlt 10 hónap turisztikai KSH adatai, statisztikai számok folyamatos emelkedést mutatnak.

A negyedik évszak turisztikai vonzerejének fenntartásához az idén 20 éves Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár, – mint a főváros téli fesztiválja- folyamatos fejlesztéssel és minőséggel járul hozzá.

Az igényes minőséget kereső turisták biztos pontja a Vörösmarty téri karácsonyi vásár, ezért is tartja a BFTK kiemelkedően fontosnak, a tavaszi a nyári az őszi fesztiválok mellett, a téli fesztivált, Budapest legnagyobb kulturális rendezvénysorozatának megrendezését, mely gazdag tradícióinkat bemutató vásár.

A vásár gasztrokínálata

A Vörösmarty téren – 16 vendéglátóhelyen – itthon és külföldön évtizedek óta elismert vendéglősök állnak a pultok mögött, így küldetéstudattal, hitelességgel képviselik, közvetítik a kárpát-medencei gasztrokulturális értékeket, a karácsonyi ünnepkör hagyományait. Hagyományhűen, kistermelői alapanyagokkal, a magyar családi kisgazdaságok legjobb termékeivel dolgoznak.

A magyar régiók tradicionális kulináris kínálatát felvonultató tematikus gasztro hetekkel várjuk a közönséget

2018. november 9-től 2019. január 1-ig hetente más-más – a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó, kulináris élményeket kínálunk Budapest szívében. Így egy helyen, ismerhetik meg a vásárlátogatók az ország régióinak étel- és borkínálatát. Az első hét Szent …read more

Source:: bdpst24

(Visited 1 times, 1 visits today)