Két okos és szép góllal verte a válogatott a finneket

Kisebb csoda: csoport másodikként zárta a Nemzetek Ligája kört a magyar válogatott: 2-0-ra verte a finneket a Groupama Arénában vasárnap este, míg az észtek 1-0-ra nyertek a házigazda Görögország ellen.

Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Marco Rossi a csütörtöki észtek elleni mérkőzéshez képest változtatott a kezdő tizenegyen: a válogatottba visszatérő Dzsudzsák Balázs csapatkapitányként léphetett a pályára. A kapuban ismét Gulácsi Péter állt, aki csütörtökön kihagyta az észtek ellen 2-0-ra megnyert összecsapást.

A magyar csapat első találatát a 25. percben Szalai Ádám lőtte higgadtan 14 méterről, miután Kalmár okosan elé gurította.

Hungary has the lead after a fantastic assist by Zsolt Kalmár. Szalai puts it in the net, 1-0.#HUNFIN pic.twitter.com/MsxatmTRq6

— AA (@A11Aron) 2018. november 18.

A 38. percben a Bolognában játszó Nagy Ádám bátor szólója után vállalta el 22 méterről.

https://www.facebook.com/M4sport.hivatalos/videos/264016607620041/

@BfcOfficialPage ‘s Ádám Nagy scored his first ever goal for Hungary, after a stealing the ball from the opponent. Noone closed him down and he took advantage of it. 2-0.#HUNFIN pic.twitter.com/kMOlComxas

— AA (@A11Aron) 2018. november 18.

A második félidő a gólok számában nem hozott változást, küzdelmes adok-kapok ment a félházas Groupama Arénában vitatott bírói döntésekkel illetve nem döntésekkel.

A mérkőzés után Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta, hogy

“az elmúlt két meccsen a játékosok nagyon nagy erőfeszítést tettek, végre megmutatták, hogy mennyire büszkék, hogy a magyar mezt viselhetik. Erre kértem őket a legelejétől. Kezd megjönni az önbizalmuk. Így nyerhetjük meg a szurkolók bizalmát is.”

A finnek elleni győzelemmel tíz ponttal csoport másodikként zárta a kört a magyar válogatott, ami az Európa Bajnokság selejtezőinek sorsolásakor még sokat érhet. A Nemzetek Ligája sorozatról a kapitány kijelentette, hogy várja a sorsolásokat, és a márciusi találkozókra a mostani motivációval kell érkezni.

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)