Netanjahu a gázai biztonsági helyzettel kapaszkodik a miniszterelnöki székbe

Miután lemondott Avigdor Liberman védelmi miniszter, és pártja, az Izrael a hazánk (Jiszrael Béténu) kilépett a kormánykoalícióból, és a Benjamin Netanjahu vezette kabinet mindössze egyfős többséggel rendelkezik a százhúsz fős kneszetben, vasárnap este rendkívüli sajtótájékoztató tartott a kormányfő. Netanjahu ebben

a gázai biztonsági helyzet veszélyeire hivatkozva a kormánykoalíció együtt maradására szólított fel.

És bejelentette, hogy magához veszi a védelmi minisztérium vezetését, miután a minap lemondott a tárca vezetője, Avigdor Liberman, pártja pedig kilépett a kormánykoalícióból. Netanjahu azzal érvelt, hogy elkötelezett a biztonság megőrzése iránt, a tűzszünetet ért bírálatokra pedig úgy reagált, hogy nem ismerhetik annak minden részletét, illetve a körülményeket, amik annak megkötését idézték elő.

Fotó: JACK GUEZ/AFP

Netanjahu beszéde után Mose Kahlón pénzügyminiszterrel találkozott, akit arról próbált meggyőzni, hogy ne támogassa az előrehozott választások megtartását jövő tavasszal. Úgy tudni, hogy a megbeszélés sikertelen volt.

A kormányfő széke hétfőn megpecsételődhet: a katonai rádió szerint délelőtt jelentheti be a Zsidó Otthon párt, hogy kilép a koalícióból, ami ezzel megbukik. (MTI)

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)