Egy hónapja folyamatosan miséznek egy holland templomban, hogy így védjenek egy menekült családot

Több mint mint 700 órája, azaz egy hónapja folyamatosan istentisztelet zajlik a hágai Bethel protestáns templomban, hogy így akadályozzák meg egy menekült örmény család kitelepítését, írja az euronews. Az október 26. óta tartó istentiszteletre azért van szükség, mert a holland törvények szerint a hatóságok nem léphetnek be egy templomba, ahol ima zajlik.

A hírcsatorna beszámolója szerint a Tamrazyan család 2009-ben menekült el Örményországból, ahol az apa politikai aktivitása miatt féltették a biztonságukat. Az elmúlt három évben a Gereformeerde Kerk templomot látogatták a partmenti Katwick településen és egy helyi befogadóközpontban éltek. Szeptemberben közepén értesítették a családot, hogy kitoloncolási parancs van érvényben ellenük. Egyik gyermekük ekkor tett közzé segélykérő videót, és a templomba menekültek.

A lelkész az euronewsnak elmondta, hogy

“reméljük, hogy a család engedélyt kap arra, hogy Hollandiában maradhasson, két ok miatt is. A családapát jó eséllyel meggyilkolnák Örményországban, a gyerekek pedig már kilenc éve Hollandiában élnek, ide tartoznak, itt vannak a gyökereik.”

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)