Mégsem megy a tőzsdére a Volvo Cars

A bejelentésre azután került sor, hogy a Volvo Cars kínai tulajdonosa szeptember elején úgy döntött “a kereskedelmi háború és a piaci bizonytalanság fokozódása miatt, hogy elhalasztja a tőzsdei bevezetést”. Hakan Samuelsson, a Volvo Cars vezérigazgatója csütörtökön azt mondta, hogy “a mostani nem a legjobb pillanat tőkenövelésre részvénykibocsátás révén”.

Az autógyártóknak rengeteg pénzre van szükségük ahhoz, hogy kifejlesszék elektromos és önjáró autóikat. Hakan Samuelsson elmondta, hogy a fejlesztéseket a Volvo Cars saját készpénztartalékának a felhasználásával finanszírozza. A kínai Geely Holding által 2010-ben a Ford Motortól 1,8 milliárd dollárért megvásárolt svéd cég részvényeit a stockholmi tőzsdére tervezték bevezetni.

Az autógyártó értékét az elsődleges részvénykibocsátás (IPO) után 16 és 30 milliárd dollár körülire várta a Geely. A megromlott amerikai-kínai kapcsolatok miatt azonban az anyacég úgy vélte, hogy a piac nem a valós értékének megfelelően árazná be a Volvót és ezért döntött szeptemberben a részvénykibocsátás elhalasztásáról.

…read more

Source:: Autoszektor.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)