Szórjuk a pénzt, homár is kerülhet a karácsonyi asztalra

71223216. Guatemala, 23 Dic. 2017 (Notimex-Pablo Palomo Reyna).- Entre un intenso tráfico y centros comerciales al tope, los guatemaltecos realizaron hoy las compras de último momento para la Navidad que se celebra con una cena tradicional de tamales, entre el estruendo de los cohetones y el olor a pólvora.
NOTIMEX/FOTO/PABLO PALOMO REYNA/COR/HUM/NAVIDAD17

Az amúgy kifejezetten árérzékeny magyar vevők az év végi ünnepek előtt felfüggesztik a legolcsóbb keresésének sportját. 20-40 százalékkal is megnőhet a kosárérték, és a szokásosnál jóval több prémiumtermékkel kényeztetjük magunkat – ez derül ki az üzletláncok válaszaiból.

Egyre kényelmesebbek vagyunk

Az Auchanban a karácsonyi és a szilveszteri menüsorok népszerű tételei a filézett és darált húsok. Egyre nagyobb az igény a kényelmi termékekre, így az előkészített, töltött, pácolt, baconbe tekert, fűszerezett, vagy sous vide húsokra. A prémiumválasztékból és különlegességekből is szívesen szemezgetnek a vevők, például a máskor ritkábban fogyasztott bárány-és vadhúsokból.

Az éves húsforgalom 10-15 százaléka jön be az év végi ünnepek előtt.

Az Aldinál a gourmet termékvonal kedveltebb, ahol a választék a tengeri ínyencségektől, nassolni valóktól az olasz specialitásokon át a húsimádóknak való különlegességekig terjed. A prémium húsok iránt is nagyobb a kereslet (pl. sonkák, pástétomok), de a friss húsoknál is több fogy a drágább termékekből, például szűzpecsenyéből.

A CBA-kban szintén a magasabb minőségű termékek felé tolódik el a kereslet karácsony előtt, minden termékcsoportból a drágább, nagyobb beltartalmi értékű áruk kerülnek előtérbe.

A Lidlben a karácsony előtti héten a friss húsok, halak fogynak a legjobban, de a kínálatban lesz friss egész kacsa és liba, a hűtőpultokban kacsamáj, libacomb és libamellfilé is.

Miskolc, 2011. augusztus 10.
Egy vásárló a miskolci Auchan áruházban.
MTI Fotó: Vajda János
Egy vásárló a miskolci Auchan áruházban.
Fotó: Vajda János / MTI

Homárral újít az Auchan

Halból hagyományosan karácsonykor fogy a legtöbb, az Auchan édesvízi és tengeri halakkal, tenger gyümölcseivel várja a rohamot. Az ünnepek klasszikusa a ponty mellett a tonhal, a lazac, valamint a szürke- és az afrikai harcsa. Sokan keresik a halkülönlegességeket, rákféléket is, nekik idén újdonságként homárt kínál a francia lánc.

Az Aldinál ilyentájt megnő a kereslet a prémium terméknek számító tonhalsteak, tenger gyümölcsei, illetve az MSC minősítésű kék kagyló iránt. S bár a vevők egész évben keresik a kényelmi termékeket az olyan hagyományos ételeknél, mint a karácsonyi halászlé, a félkész termékek nem jelentenek alternatívát.

A Lidlben a vásárlók körében a legkedveltebb termékek a garnélarák-karika, a különböző májpástétomok, a sajt- és desszertkülönlegességek, de húskülönlegességekkel is készülnek.

Csoki, szaloncukor, süti, hegyekben

Az ünnepi édességek közül milliószámra fogynak a karácsonyi figurák, és persze a szaloncukor is örök sláger. Az Auchanokban a 9 és 20 gramm közötti figurák viszik a prímet, és idén több mint 250-féle édességgel bővül a kínálatuk.

A tartós pék-és cukrásztermékek forgalmának csaknem negyedét teszik ki az év végi szezonális termékek.

Népszerűek a helyben készített ünnepi kalácsok, mézeskalácsok, piskóták és aprósütemények, nagy mennyiségben kerülnek a bevásárlókosarakba a különböző ízesítésű bejglik. Egyre népszerűbbek a nemzetközi karácsonyi édességek: évről évre több fogy például az olasz panettone-ból és a német stollenből, jelezte több lánc.

Budapest, 2011. június 27.
Szaloncukrok egy gyártósor végén a Bonbonetti Csoport budapesti székhelyû vállalatánál, a Bonbonetti Choco Kft. üzemében. 
MTI Fotó: Mohai Balázs
Fotó: Mohai Balázs / MTI

Az ital sem lehet hétköznapi a karácsonyi asztalon

Karácsony előtt az Auchanokban hagyományosan a vörösborok a legkeresettebbek, de nő a rozék és az illatos fehér borok forgalma is. Többen vásárolnak nehezebb, karakteresebb vörösborokat, leginkább az egri, villányi és …read more

Source:: Hir24 – Gazdaság

(Visited 1 times, 1 visits today)