Taxisok az óvodások karácsonyi ajándékfutárai

A Máltai Szeretetszolgálat óvodáiba járó gyerekek halmozottan hátrányos helyzetű családból érkeznek, gyakorlatilag mindenki rászorulónak tekinthető.

A Főtaxi decemberben Ajándéktaxi néven a Máltai Szeretetszolgálattal közösen különleges jótékonysági akciót hirdet, amellyel azokhoz a budapesti családokhoz fordul, akik megtehetik, hogy a sajátjuk mellett nehéz sorsú kisgyermekek karácsonyát is szebbé varázsolják. Arra kérik őket, hogy állítsanak össze ajándékcsomagokat a Szeretetszolgálat óvodásainak, elsősorban játékokból és mesekönyvekből, hogy örömet szerezzenek a kicsiknek.

„Akkor tesszük jól a dolgunk, ha a legszegényebb családok gyermekei is átélhetik a játék felhőtlen örömét, nehogy úgy szaladjanak el fölöttük a korai évek, hogy közben nem volt alkalmuk igazán gyerekké válni” – mondta Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke.

A felmérések szerint a magyarok adományozási kedve évről-évre növekszik, különösen az adventi időszakban, ugyanakkor sokan idő vagy szállítóeszköz hiányában nem tudják felajánlásaikat eljuttatni a rászorulóknak. A Főtaxi ezen a problémán próbál segíteni, azzal, hogy a cég sofőrjei átvállalják az ajándékcsomagok begyűjtését és a Máltai Szeretetszolgálathoz való eljuttatását, így a taxik néhány napra Ajándéktaxivá változnak.

A mai világban az idő az egyik legértékesebb kincsünk, rengetegen azért nem tudnak ajándékot adni a rászorulóknak, mert nincs idejük eljuttatni azt hozzájuk. A Főtaxi minden egyes csomag átvételekor ezt az időt ajándékozza oda az adományozónak, miközben lehetővé teszi, hogy a felajánlások célba érjenek – mondta el Angyal Zsolt, a Főtaxi vezérigazgatója.

Ha adakozni szeretne, hívja az Ajándéktaxi (06) 1 422 2212-os telefonszámát vagy írjon az ajandektaxi@fotaxi.hu email címre, ahol felajánlását rögzítik. Az Ajándéktaxi 2018. december 14-ig hívható, az ajándékok begyűjtésére pedig december 15. és 17. között kerül sor, így az csomagok minden ovishoz eljutnak szentestéig. A szállítás megkönnyítése érdekében a szervezők kérik, hogy a telefonos vagy e-mailes felajánlás során az ajándékcsomag méretét és mennyiségét is adják meg az adományozók!

…read more

Source:: Autoszektor.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)