Vezess lassan

A „lassú élet” (slow life) mozgalom egy egyszerű ötletből született: lassítani egy kicsit azért, hogy jobban élvezzük a pillanatot, és időt nyerjünk egy jobb élethez. Az egyre népszerűbb mozgalomhoz tartozó étkezés, turizmus, menedzsment, iskola után eljött az idő a „lassú” (slow) vezetésre.

Ugyan nem a slow mozgalom része, de “kedves” üzenet, mely lassításra ösztönöz (Vezess lassan és ismerd meg városunkat – vezess gyorsan és ismerd meg börtönünket!; forrás: me.me)

Ha a „slow” magatartás teret nyer, akkor ez a vezetésre is kihat: a járművezetők 86%-a elismeri, hogy zavarja a társaikat, Egyharmaduk felismeri, hogy az autópályán „rátapadnak” az előttük menőkre, és jobbról előznek, és 16%-uk már volt, hogy kiszállta a járműből, hogy vitatkozzanak egy másik járművezetővel. Nem csoda, hogy ilyen körülmények között a franciák, amikor megkérdezték őket az útjukhoz való viszonyukról, akkor egy „dzsungeli univerzumról” beszéltek, ami stresszt generál nekik.

A franciák által megálmodott cél erősen hajaz az Autós Nagykoalíció újszerű gondolatára, miszerint a közlekedés legyen élmény! Nos, csak rajtunk múlik. Jó utat!

…read more

Source:: Autoszektor.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)