Továbbjutott az Akadémia a EYBL-ben!

Szolnoki Kosárlabda Akadémia – Keila 88-78 (26-15, 24-26, 18-12, 20-27)

SZOLNOK: Várbíró 10, Pallai 35/12, Orbán 10/6, Verba 10/6, Arabo 2. Edző: Ficsór 5/3, Bella 2, Csornai B. 10/3, Csornai Cs. 4. Edző: Honti Viktor. Másodedző: Mándoki Tamás

Bár a papírforma finoman szólva sem ezt ígérte, de a csoport legjobbjának tartott észt Keila csapatát végig vezetve legyőzte a Gilszki Eriket sérülés miatt nélkülöző Szolnoki Kosárlabda Akadémia. Ezzel pedig az U18-as csapattovábbjutott a középdöntőbe a 20 évesek mezőnyében!

A mérkőzés előtt derült ki, hogy a délelőtt a Kolozsvár ellen remekül játszó Gilszki Erik fájós háta miatt nem tudja vállalni a játékot, így az egyébként is fizikai fölényben lévő észtek tűntek esélyesebbnek a találkozó előtt. Aztán Honti Viktor tanítványai egy olyan negyedet produkáltak, amire egy felnőtt meccsen is elismerően csettintene az ember. A 10 perc alatt 14 pontig jutó Pallai Tamás vezérletével nem ijedtek meg a kőkemény fizikális kosárlabdát játszó észtektől, vállalták az ütközéseket, s a megszerzett labdákból villámgyors kosarakat szereztek.

A meglepettnek tűnő vendégek olyannyira megzavarodtak a szolnokiak játékától, hogy egyszerűen nem találták saját játékukat. Ha nincsenek az extra tripláik, a dudaszós szerencsés kosaraik, akkor bizony a félidőre eldőlt volna a mérkőzés.

A fordulás után aztán még képes volt a gázra lépni az Akadémia, s pillanatok alatt húsz pontnyira növelték a különbséget. Sokat jelentett, hogy Várbíró Gergő, Csornai Bence és Ficsór Bence is remekül szállt be a játékba, s a Gilszki Erik kiválásával a kispadon maradt pontokat ők szállították.

A negyedik negyedben mindent megpróbált a Keila, de nem tudtak mit kezdeni a szolnokiakkal. Ezzel pedig az is eldőlt, hogy az lésztek nem jutottak tovább a csoportból, s két magyar gárda, a Nyíregyháza és a Szolnok szerepelhet a középdöntőben.

…read more

Source:: I.Szolnok.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)
Advertisements