Ezekre a programokra készülhetünk március 15-én

Holnap, március 15-én lesz az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapja, és amint azt megszokhattunk, idén is rengeteg program közül válogathatunk. Az autósoknak viszont figyelniük kell, ugyanis több helyen forgalomkorlátozásra számíthatnak.

Március 15., péntek

Ünnepi programok:

9.00: Magyarország nemzeti lobogójának ünnepélyes felvonása (V. kerület, Kossuth Lajos tér)

9.30: Huszármenet a Múzeumkertbe a Kossuth Lajos tér–Alkotmány utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Erzsébet tér–Károly körút–Múzeum körút útvonalon

10.30: Ünnepség a Nemzeti Múzeum kertjében
Ünnepi beszédet mond Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő

További családi programok

13–18 óra, Múzeumkert:

Akik az egész napot a nemzeti ünnep jegyében szeretnék eltölteni, azok sem maradnak program nélkül, ugyanis a hivatalos ünnepség után is lehet majd válogatni. A helyszínen lesz tánctanítás és több népzenei koncert, kézműves-foglalkozások, lósimogatás és pónilovaglás, valamint óránként tárlatvezetés a Nemzeti Múzeumban. Természetesen éhesek sem maradnak az érdeklődők, ugyanis magyar termékekből készült ételeket is lehet kóstolni.

9–18 óra, Budai Vár:

A Várban már reggeltől színes programkínálattal várják az érdeklődőket. Itt is lesznek hazai finomságok, valamint népzenés mulatság és néptánctanítás, magyar vizslák és más magyar fajták örökbefogadása, valamint a Hadtörténeti Intézet és Múzeumba, a Magyar Nemzeti Levéltárba, illetve a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumába is várják a látogatókat.

Március 16., szombat

10–17 óra: Szent Korona-látogatás az Országházban

10–15 óra: A magyar zászló és címer napja alkalmából 1848 méter hosszú magyar nemzeti zászló kihúzása az Andrássy úton, az Oktogon és a Hősök tere között

Útlezárások

Budapest több kerületében is forgalomkorlátozásra kell számítani. Pénteken egész napra lezárják a budai Vár területét, illetve pénteken 0 órától szombat hajnalig a Múzeum körutat az Astoria és a Kálvin tér között, a Bródy Sándor utcát a Puskin utca és a Múzeum körút között, továbbá a Pollack Mihály teret és a Múzeum utcát.

Pénteken reggel 9 órától szombaton délelőtt 10 óráig lezárják az Alkotmány utcát teljes hosszában, a Bajcsy-Zsilinszky utat az Alkotmány utca és a Deák tér között, valamint a Károly körutat a Deák tér és az Astoria között. Szombaton délelőttől délutánig több órára lezárják az Andrássy út és a Dózsa György út, valamint a Kós Károly sétány és az Olof Palme sétány, az Állatkerti körút egy-egy szakaszát, továbbá a Hősök terét körben.

További cikkek:

…read more

Source:: Lokal.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)