Döbbenetes! Élőben közvetítette mészárlását az új-zélandi terrorista – Videó!

Katonai ruhába öltözött fegyveres rontott be az egyik christchurchi mecsetbe, majd válogatás nélkül lövöldözni kezdett az imahelyen. Az első hírügynökségi jelentések szerint több százan voltak a mecsetben, ahonnan néhány kilométerre, egy másik helyen is terrortámadás történt. A legfrissebb adatok szerint 49-en haltak meg – számol be az Origo a brutális támadásról.

A terrortámadásnak a legfrissebb hírek szerint legalább 40 áldozata van. Az Otago Daily Times új-zélandi hírportál ugyanakkor olyan részleteket közölt, amelyeket a hatóságok még nem erősítettek meg. Az egyik, valószínűleg ausztrál elkövető a Facebookon élőben közvetítette a terrortámadást.

#Breaking: Just in – An active shooter situation is unfolding near Hagley Park in #Christchurch in New Zealand. Local witnesses are reporting a police operation at the Christchurch Mosque. Local police referring to the situation as a ‘critical incident.’ Via: @7NewsAdelaide pic.twitter.com/vfix9vDJJR

— Sotiri Dimpinoudis (@sotiridi) March 15, 2019

A lap információi szerint a két mecset közel, mindössze néhány kilométerre fekszik egymástól. A portál úgy tudja, hogy a közelben egy autóban bombát találtak, és az egyik fegyverest egy kórház előtt fogták el. A The Guardian összefoglalója szerint a négy fegyveres között van egy nő is. Mike Bush rendőrfőnök arra kérte a környéken élőket, hogy ne menjenek az imahelyekre, és zárkózzanak be otthon.

Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök sajtóértekezletén kijelentette: “Ez Új-Zéland egyik legsötétebb napja.” Hozzátette: rendkívüli kegyetlenséggel elkövetett, példa nélkül álló erőszakos cselekményről van szó.

Warning Graphic Video: This is what actually happened at #Christchurch #christchurchMosqueAttack pic.twitter.com/bfmSRJkXD4

— Syed Raza Mehdi (@SyedRezaMehdi) March 15, 2019

A hatóságok felszólították a lakosságot, hogy mindenki maradjon otthonában, és az iskolákat egy időre bezárták. Ausztrál jobboldali szélsőséges az a férfi, akit az új-zélandi rendőrök őrizetbe vettek a christchurch-i mecsetek ellen pénteken elkövetett terrortámadások gyanúsítottjaként – közölte az ausztrál miniszterelnök Sydneyben újságírókkal. Az ausztrál hatóságok készséggel segítenek az eset felderítésében – mondta Scott Morrison.

…read more

Source:: Lokal.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)