Fürdőkád a teraszon

????

A japánok imádják a gyógyfürdőket, nem csoda, hogy Tshabee ezen a télen is kipróbálta és egészen érdekes élményekkel gazdagodott.

„Hakone egy szép nagy hegy nem messze Tokiótól. Leginkább az onsenjeiről híres, meg arról, hogy látni onnan a Fuji-hegyet. A japánok meg a külföldiek között is elég népszerű, mi is régóta terveztük már, hogy ellátogatunk oda.

És hát most ez meg is történt, a japán államalapítás ünnepén, amit minden évben februárban ünnepelnek, és idén pont egy hétfőre esett.

A hosszú hétvége egy jó részét Gorában, Hakone egy kis hegyi falujában töltöttük. A hegy lábától idáig jön fel a kisvasút (nem a felcsúti :P) (még :P), és egymás hegyén-hátán vannak itt onsen-es ryokan-ok.

Mi is az egyik ilyenben szálltunk meg az egyik hegyoldal tetején. (Földcsuszamláskor mondjuk nem épp egy nyerő hely, de szép a kilátás onnan. ???? )

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

A mostani ryokanunknak az volt a különlegessége (azokhoz képest, ahol eddig jártam), hogy itt a szobához tartozott saját rotenburo (kinti gyógyvizes fürdő). ????

Ez leginkább egy nagy vörös fürdőkádat jelentett a szoba teraszán, tele gyógyvízzel, és gyönyörű kilátással néhány hatalmas fára, és az alattunk húzódó völgyre. (Meg a hegyre a völgy túloldalán.)

És mivel fürdőszoba nem tartozott a szobához (csak mosdó), ezért leginkább a nagy vörös kád melletti zuhanyzót lehetett használni az onsenes rituáléhoz a teraszon.

Még fiatalkoromban (legutóbb úgy 3 és fél éve) volt alkalmam jópár Fezenen a nyári hőségben jéghideg vízzel zuhanyozni a kempingben. És hát most sikerült megtapasztalnom a szöges ellentétét is. ????

Itt ugyanis volt melegvíz bőven, csak a levegő olyan 2-3°C-os volt hozzá… ???? Hát mit mondjak? Pontosan ugyanannyira jó érzés volt. ???? Szerencsére azért tartozott egy közös benti onsen is a ryokan-hoz, így a zuhanyzás részt aztán leginkább ott tudtuk le.”

A teljes posztot itt találjátok.

Készpénz nélkül Japánban?

A Fürdőkád a teraszon bejegyzés először a Határátkelő jelent meg.

…read more

Source:: Határátkelő

(Visited 1 times, 1 visits today)