Itt a számítógépes játék, melyben egy posztszovjet lakótelepen nem történik semmi

Este van, tél, és egy meg nem nevezett orosz város meg nem nevezett lakótelepén találod magad. Odakinn hull a hó, rád pedig semmiféle kaland vagy kihívás nem vár.

Ezt kínálja egy új játék, amit nyolc euróért lehet letölteni a Steamről. Az antijátékot lelkesen fogadták a kritikusok és a játékosok is, annak ellenére, hogy semmiféle misszió vagy feladat nincs benne: egy elidegenedett és magányos bolyongás az egész, ahol a havas orosz lakótelepen lehet mászkálni, fürödni egyet, sütni egy tojást vagy kivinni a szemetet. Ami a közelben bolt van, az mind zárva már, ember pedig nem jön velünk szembe.

A ШХД: ЗИМА, azaz Tél van névre keresztelt játék mögött a Calvert Journal cikke szerint a fejlesztő Alexander Ignatov mellett még Ilia Mazo költő áll, aki a közelmúltban könyvet, zenei albumot, illetve rövidfilmet is készített ugyanerről az atmoszféráról.

A fejlesztők a posztszovjet és a szomorú 3D jelzőkkel írták le a játékot, amely jól illeszkedik az utóbbi idők egyik divatos játéktrendjébe: az úgynevezett sandbox, azaz homokozó kategória alá besorolt játékok világába, melyekben nincsenek világos célok, csak egy alternatív világ, melyben szabadon lehet bóklászni. A Tél van fejlesztői állítólag már dolgoznak egy nyári verzión is.

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)