Teljes érdektelenség, kínosan kevesen az ellenzéki tüntetésen

Feltehetően még az ellenzéki pártokat is megdöbbentette, hogy milyen kevesen mentek el tüntetgetni Budapesten, az összellenzékinek mondott, bevándorláspárti programra –

Lézengenek az emberek az ellenzéki tüntetésen – fotó: Origo

Az Origo megemlíti, hogy a tüntetésen az ellenzék szerzett egy új fiatalt, egy egyetemistát. Olyan eredeti gondolatot fogalmazott meg, hogy nem jó a közöny. Egy Soros-szervezet aktivistája szerint drága az albérlet Pesten, egy mozgalmár pedig megállapította, hogy a politikának az emberekről kell szólnia. Egy volt SZDSZ-es politikus pedig saját versét adta elő. Beszélt persze Márki-Zay Péter is. Nem adóbotrányáról, nem a helyi botrányairól, hanem arról, hogy az emberek beszélgessenek egymásról.

Nem véletlen természetesen, hogy az első beszédet Gyurcsányné mondta. Hiszen közismert: a DK-baloldal-Jobbik koalíció vezetője a férje. Elmagyarázta, hogy miért nincsenek sztrájkok (mindenki retteg természetesen), és követelte, hogy azért legyenek. Nem szeretne Nemzetek Európáját, ellenben Európai Egyesült Államokat igen.

Jött Hadházy Ákos, aki ezúttal két lábon állt. Ő is feladatokat osztott ki az alig több mint ezerfős közönségének. És példátlanul trágárkodott: szánalmas balfaszok vagyunk, mondta, már amennyiben nem váltják le tíz percen belül a törvényesen megválasztott kormányt.

Nagyon nagy jóindulattal ezerháromszázan lehettek – fotó: Origo

Jakab Péter nagyon dühösen nem mondott semmit, majd egy kevéssé ismert LMP-s magyarázkodni kezdett, azt próbálta megideologizálni, miért vannak ilyen kevesen: előbb a nagyon hidegről beszélt (délelőtt a Múzeumkertnél ezek szerint kánikula volt, nyilván azért voltak ott 20 ezren), meg hogy milyen kitartás kell egy ilyen hosszú programhoz, ennyi hozzászóló meghallgatásához. Bősz Anett a Liberálisoktól pedig egyetértést akart, meg vitát is. Teljesen világos.

Az MSZP-t Kálló Péter képviselte, ő tavaly még teljesen független volt (Független Diákparlament). Most kiderült, mennyire az. A szocialisták uniós listáján szerepel. Jávor Benedek pedig Brüsszelt dicsérte.

A portál szerint a program egy zavaros 12 ponttal ért véget. Majd egy rémes szóviccel: a konferanszié azt mondta a „tömegnek”, hogy mindenki emelje fel a mobiltelefonjait, és bár nappali fény volt, azt mondta, hogy mutassuk meg, most is tudunk világosságot csinálni, majd jött a rendezvény színvonalához méltó szóvicc: ebből nem lesz Világos!

Világos: ahol letették a forradalmárok 1849-ben a fegyvert. A világosi fegyverletétel, ami a magyar szabadságharc végét jelentette.

Mindezt 2019. március 15-én, Budapesten, az ellenzéki tüntetés végén.

…read more

Source:: Lokal.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)