Budapesten is tüntettek a gyerekek a klímaváltozás miatt.

„Miért kellene tanulnunk egy olyan jövőért, ami hamarosan megsemmisülhet? Amikor senki nem tesz semmit, hogy megmentse ezt a jövőt? Mi értelme van tényeket tanulni, miközben a legfontosabb tények szemmel láthatóan semmit nem jelentenek a társadalmunknak? Mi haszna az oktatásnak, ha a kormányaink nem hallgatnak a képzett szakemberekre?”

– olvasható a felhívásban, melyet a Globális Klímasztrájk budapesti eseményének FB-oldalára kiposztoltak. Március 15-én több országban is tüntettek az ellen, hogy mint mondják, a politikusok, a döntéshozók semmibe veszik a gyerekek jövőjét pusztán kapzsiságból. A budapesti eseményt a Batthyány téren tartották, a Fridays for Future Magyarország fotókat is közölt az összegyűlt gyerekekről és felnőttekről. A mozgalmat a 16 éves svéd a 16 éves svéd klímaaktivista, Greta Thunberg inspirálta, aki minden pénteken a svéd parlament előtt sztrájkolt, és akit most Nobel-békedíjra jelöltek.

Március 15-én gyerekek és tinédzserek vonultak az utcára Melbourne-ben, ez volt az egyik legnagyobb tüntetés, a globális klímasztrájkot több mint 100 országban, 1500 városban hirdették meg.

Címlapfotó: Fridays for Future Magyarország

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)