7,7 milliárdba kerül az adófizetőknek a Giro d’Italia

Britain's Chris Froome holds the trophy of the Giro d'Italia cycling race, in Rome, Sunday, May 27, 2018. Chris Froome has won the Giro d'Italia for his third consecutive Grand Tour victory. The four-time Tour de France champion had no trouble protecting his 46-second lead over defending champion Tom Dumoulin in Sunday's mostly ceremonial final stage through historic Rome. (Photo by Massimo Valicchia/NurPhoto via Getty Images)

A Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny első három szakaszának 2020. évi magyarországi megrendezése 7,7 milliárd forintjába kerül a magyar adófizetőknek, az erről szóló kormányhatározatot a napi.hu szúrta ki a Magyar Közlönyben.

A lap szerint a 7,7 milliárd forinthoz három részletben jut hozzá az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az idei költségvetést terhelő 2,2 milliárd forintból április 26-ig 1,6 milliárdot kell folyósítani a tárca részére a pénzügyminiszternek. A maradék 600 millió forinthoz a felmerülés ütemében juthat hozzá. A jövő évi költségvetésben 5,5 milliárd forintot kell majd beterveznie erre a célra a pénzügyminiszternek és az emberi erőforrások miniszterének.

Az esemény hétfőisajtótájékoztatóján jelentették be, hogy jövőre Budapestről rajtol a Giro d’Italia olasz országúti kerékpáros körverseny. Akkor még nem lehetett tudni, hogy ezért mekkora összeget fizet a költségvetés a szervezőknek.

Kiemelt kép: Tim de Waele/Corbis Getty Images

…read more

Source:: Hir24 – Gazdaság

(Visited 1 times, 1 visits today)