Judith Sargentinit meglepte, hogy miután kitessékelték a külügyminisztériumból, a kormánymédia már felsorakozott a bejáratnál

A holland EP-képviselő a Sargentini-jelentés elfogadásáról készüld dokumentumfilmben mesélt arról, milyen tapasztalatai voltak, amikor a magyar külügyminisztériumban Magyar Levente államtitkár fogadta.

Elmondta, hogy egy óra után kitessékelték, de valamiért egy másik kijáraton át vezették ki, mint ahol bement. Az utcán pedig már 7-8 stáb várt rá felsorakozva, amiről előtte senki nem szólt.

Mindannyian azt kérdezték tőlem, miért utálom Magyarországot. Eközben pedig a minisztériumban az államtitkár már egy sajtótájékoztatót tartott, amin arról beszélt, mennyire naiv voltam, milyen hülye kérdéseket tettem fel és mennyire nincs fogalmam a magyar történelemről. Este pedig már minden Híradóban benne voltam” – emlékezett vissza Judith Sargentini. Hozzátette, hogy a tévék többsége persze azt közvetítette, amikor a kormány akart.

Elmondta azt is, hogy a jelentés megszavazásáról szóló vita előtt kezet akart fogni Orbán Viktorral, mert szerinte egy
igazi vitának ez az alapja, csakhogy a magyar miniszterelnök késve érkezett, amikor már elkezdte a beszédét. Amikor Orbán végül helyt foglalt, újrakezdte a beszédét.

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)