Volvós ellenfelet kap a Tesla Model 3

A Polestar dinamikus megjelenésű, kissé púpos hátú szedánt alkotott. Az elektromos autó dizájnja merész és ütős, a pörölyszerű fényszórókhoz szögletes maszk és orr-rész társul, széles alsó tagolással. A hátsó lámpa csíkja is Volvókra emlékeztet.

Az új Polestar a Volvo kompakt moduláris platformjára épül (CMA). Meghajtásáról két elektromos motor gondoskodik 408 lóerős teljesítménnyel és 660 Nm-es maximális forgatónyomatékkal. A Polestar 2-es sprintideje 5 másodpercen belül alakul a 0-100 km/órás viszonylatban.

Az akkumulátor, amely 27 modulból épül fel, a jármű aljában található. Kapacitása 78 kWh, amely egyszeri feltöltéssel akár 500 km megtételére elegendő a WLTP mérési ciklus szerint.

A Polestar 2 belsejében digitális környezet fogadja a pilótát. A szórakoztató és információs rendszer Android alapú, éppen úgy, mint a 11 colos érintőképernyő is. Ez azt jelenti, hogy a Google Assistant, a Google Maps elektromos autó támogatással és a Google Play Store használható a járműben.

A Genfben bemutatkozó újdonság ára Németországban 39 900 és 59 900 euró között alakul. A Polestar 2 az első teljesen elektromos autója a márkának, és méltó ellenfele a Tesla Model 3-nak.

Forrás:
www.springerprofessional.de

…read more

Source:: Autoszektor.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)