Tíz kerületben kezdik irtani a patkányokat

A Főpolgármesteri Hivatal kedden közölte, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központtal közösen meghatározott tíz belső kerületben (I., V., VI., VII., VIII., IX., XIII., XIV., XIX., XX.)
célzott, intenzív többlet patkányirtás kezdődik.

Szerdán a legforgalmasabb pályaudvarok, közlekedési csomópontok speciális, teljes körű kezelésével indul a munka Budapesten. Ezután a jövő héttől az RNBH Konzorcium munkatársai az V., IX. és a XIII. kerület szennyvízcsatorna-rendszerében helyezik el az irtószert.

A szervezett irtási program további megvalósítása ütemezetten, szektoronként zajlik majd. A forgalom kisebb korlátozása érdekében akár hétvégén, illetve az éjszakai órákban is történhet munkavégzés. A szakemberek minden kezelt pontot kétszer visszaellenőriznek, és amennyiben még a második ellenőrzéskor is patkány-előfordulást állapítanak meg, úgy a kezelést a felszínre is kiterjesztik. Fontos tudni, hogy a szakemberek a lakásokba munka közben nem mennek be, a lakóépületek egyes részeit (pl. belső udvar, pince) azonban szükség esetén kezelniük kell. (MTI)

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)