Gulyás: Tényszerűen igaz, amit a házelnök az azonos neműek örökbefogadásáról mondott

“A szólás- és a véleményszabadság pártján állunk, és nem örülünk annak, hogy a Facebooknál egyre többször merül annak gyanúja, hogy ott valamilyen cenzúra történhetett,” mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtök délelőtti Kormányinfó sajtótájékoztatóján a Mediaworks letiltásáról. Gulyás Gergely hozzátette: “tekintettel a Facebook gyökereire, nagyon meglepőnek tartjuk, hogy amúgy normális híreket közlő sajtótermékeknek a hírei ne jelenhessek meg a Facebookon.” Ugyanígy elfogadhatatlannak tartanák, ha ez egy ellenzéki lapokkal történne, mondta.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol Kövér László szerda esti homoszexuálisokról szóló kijelentéseiről, Gulyás úgy válaszolt, hogy

“a magyar jog teljesen világos a tekintetben, hogy egynemű párok nem fogadhatnak örökbe.”

Hozzátette: az, amiről a házelnök beszélt, hogy

“az azonos nemű párok örökbe fogadásánál nem a gyermek szempontjai jutnak érvényre, hanem a gyereket örökbefogadónak a szempontja jutnak érvényre, akiknek egyébként saját maguktól gyermeke nem lehetne, az tényszerűen igaz.”

A miniszter szerint minden gyereknek joga van egy apához és egy anyához,

“és nem tartjuk helyesnek amikor egy gyermeknek, kép apával kéne felnőnie. És valóban, én is úgy gondolom, hogy önzés azok részéről, akiknek saját gyermekük nem lehetne.”

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)