Merkel: Nem lesz közeledés a Néppárt és Salviniék között

Fotó: BERND VON JUTRCZENKA/dpa Picture-Alliance/AFP

Az Európai Néppárt (EPP) nem nyit az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini vezette Liga felé – jelentette ki Angela Merkel német kancellár egy csütörtöki lapinterjúban.

„Nem”

– válaszolt röviden az EPP-hez tartozó német Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa a Süddeutsche Zeitung kérdésre: el tudja-e képzelni, hogy közeledik egymáshoz az EPP és a Liga.

A megismételt kérdésre, hogy valóban nem lesz semmiféle együttműködés Salvinivel vagy hasonló csoportosulásokkal, kifejtette: nyilvánvaló, hogy az EPP-től nagyon eltérő szemléletű pártokról van szó, ami megmutatkozik például a migrációs politikában. „Ez is egy oka annak, hogy az EPP miért nem nyit Salvini úr pártja felé” – mondta Angela Merkel, aki szerint „biztos, hogy Manfred Weber nem teszi függővé magát az ilyen pártok szavazataitól”, ha az Európai Bizottság elnöki tisztségének betöltéséről szavaznak az Európai Parlamentben.

A Fidesz EPP-tagságáról szóló kérdésre azt válaszolta az EPP felállított egy háromtagú testületet a téma tanulmányozására, és „a megfelelő időben meghozza döntését”. (MTI)

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)