Molnár Zsolt egy szoláriumon keresztül kapcsolatban állt a Rogán-féle belvárosi ingatlanügyek nagy nyerteseivel

A budai Margit körútról nyíló Kis Rókus utca elején áll egy üzlethelyiség, amiben szépségszalon működött.

Molnár Zsolt feleségének Kis Rókus utcai szoláriuma a Google 2014-es utcaképén.Fotó: Google Street View

A pince tulajdonosa 2010 óta Molnár Zsolt MSZP-s parlamenti képviselő, aki évek óta a párt erős embere, pedig már többször felmerült a neve a Fidesszel összejátszó ellenzékiek között, még Botka László is utalt rá, amikor a fideszes téglákról beszélve lemondott a miniszterelnök-jelöltségről, és Molnár a 2014-es kampányban is sokat tett azért, hogy ne folytassanak negatív kampányt az ingatlanügyek alatt roskadozó Rogán Antal ellen.

A Magyar Narancs arról írt, hogy a helyen 2009 után, pár évvel ezelőttig még Molnár feleségének cége, a Leona-Sun Kft. működött, amiben valamennyire maga Molnár is részt vett, és betársult hozzájuk egy olyan cég is, ami a Rogán-féle belvárosi ingatlanügyek nagy nyertese volt.

A lap azt írja, hogy a cégnek a első teljes évben csak 226 ezer forint bevétele volt (3,5 milliós költség mellett), 2011-ben pedig mínusz 2 millió lett az üzemi eredmény. Ekkor szállt be a cégbe a Banco-Invest, majd 2012-től a cégnek már nem is volt árbevétele.

Molnár felesége 2011-ben felhatalmazta a férjét (a nemzetbiztonsági bizottság akkori tagját), hogy a cég „ügyeiben teljeskörűen helyettem és nevemben eljárjon, szerződést kössön”, de a cégadatok szerint 2016-ig tulajdonos maradt a Banco-Investtel együtt. A lap úgy tudja, Molnár felesége a 2010-es évek első fele óta külföldön él.

A Banco-Investet Rogán Antal polgármestersége idején, 2007-ben jegyezték be, és 2 hónap múlva már meg is vehetett kedvezményesen három önkormányzati ingatlant (Alkotmány utca, Bajcsy-Zsilinszky út, Hercegprímás utca). 2018-ban újra vásárolhattak a fideszes önkormányzattól: a Haris közben egy 138 m2-es üzlethelyiséget. A Magyar Narancs a Banco-Invest tulajdonosa, Banai Balázs körül egy kiterjedt céghálót talált.

A Banco-Invest volt társtulajdonosa a Victoria Ingatlanhasznosító Kft. volt 2007-től 2015-ig, tehát akkor is, amikor Molnár feleségével társultak. A Victoria ekkor jutott ingatlanokhoz a Belvárostól: 2007-ben a Kossuth Lajos, az Október 6., a Petőfi Sándor, a Váci utcában és a Szent István körúton. A Victoria tulajdonosa Schimicsek Tibor volt, aki úgy szerezhetett meg egy 644 m2-es Egyetem téri ingatlant alig 200 ezer forint feletti négyzetméteráron, hogy a korábbi bérlő, az orosz állami bank lemondott az elővásárlási jogáról az ő javára. (Schimicsek cége a Nádor utcában hasonlóan jutott hozzá egy 102 m2-es fodrászszalonhoz is.)

A Magyar Narancs azt írja, tucatnyi belvárosi ingatlanhoz jutott a Molnár családdal üzletelő kör, főleg Rogán Antal polgármestersége alatt.

A lap említi Banai Balázs korábbi üzlettársát, Juhász Károly MSZP-közeliként számon tartott „táskás embert” is, akit a 2000-es évek végén kenőpénz átadása közben értek tetten egy terézvárosi ingatlanügyben. Juhásznak több közös cége van vagy volt Banaival, az Index írta meg, hogy ők ketten szereztek meg …read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)