Szavazásos csalással nyert egy milliomos lánya az orosz Voice Kids tehetségkutatóban

A Voice című tehetségkutató orosz kiadásának gyerekekre szabott verziójának végeredményét azután törölték el, hogy egy nyomozás arra jutott, csalással nyert a korábban győztesnek kihirdetett 10 éves lány, Mikella Abramova.

Mikella Abramova

Abramova a telefonos szavazatok 56,5 százalékát kapta meg az állami tévében közvetített döntőben, és már az eredményhirdetés után rengetegen csalást kiáltottak. A fiatal lány egy ismert orosz popsztár, Alsou, valamint egy milliomos üzletember, Jan Abramov lánya.

Az Egyes Csatorna egy külső IT-biztonsági céget kért fel a vádak ellenőrzésére, és így derült ki, hogy szavazatmanipulálás történt a hatodik évad döntőjében. A világszerte népszerű Voice Kids orosz gyártási jogát megvásárló csatorna az eredmények eltörlése mellett jelezte, hogy a gyerekek majd egy különleges műsorban térhetnek vissza. Szerintük az április 26-ai döntő volt az első és egyben az utolsó alkalom, hogy bárki befolyásolhatta volna a közönségszavazás végeredményét.

Az egyelőre nem világos, hogy ki állt a manipuláció mögött, melyet a biztonsági cég szerint botokkal hajtottak végre: több mint 8000 szavazat például mindössze 300 telefonszámról érkezett, és végül a győztesre 30 ezer olyan szavazat érkezett, mely mögött feltehetően bot áll. (BBC)

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)