Tesztelik a sinkanzen szuperexpress új prototípusát

Megkezdték Japánban a sinkanzen szuperexpress legújabb prototípusának tesztelését, a szerelvény csütörtökön elérte az óránkénti 320 kilométeres sebességet, a mostani sinkanzenek maximális sebességét, ám az új modellt úgy tervezték, hogy 360 kilométer/órás sebességgel repítse majd az utasokat.

Az új modellt 2031 tavaszán tervezik szolgálatba állítani. A prototípus tesztelése múlt pénteken kezdődött, a csütörtöki volt az első, amelyet a médiának is bemutattak – közölte az East Japan Railway vasúttársaság.

2022 márciusáig a társaság szakemberei hetente végeznek próbautakat, hogy adatokat gyűjtsenek a fejlesztéshez. Azt remélik, hogy a prototípus képes lesz elérni az óránkénti 400 kilométeres sebességet.

A próbaüzem a jelenlegi leggyorsabb japán szuperexpressz, a Tohoku Sinkanzen vonalán folyik Északkelet-Japánban. A 10 kocsiból álló szerelvény ebben a hónapban készült el, mintegy 10 milliárd jenbe (26 milliárd forint) került.

A vasúttársaság teszteli a szerelvény azonnali megállításának, kisiklása megakadályozásának lehetőségeit földrengés esetén, és egy új berendezést, amely a szerelvény rázkódását minimalizálja.

A új szuperexpress Tokiót és a Hokkaido szigetén fekvő Szapporót fogja összekötni, amikor kibővítik a sinkanzen jelenlegi vonalát.

…read more

Source:: Lokal.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)