Újabb kihívás a Kakucsringen

A kakucsringi verseny különlegessége, hogy tulajdonképpen két kanyar kivételével az egész pálya aszfaltos, ahol valószínűleg a pályaversenyzők egy kicsit gyorsabban tudnak alkalmazkodni a körülményekhez. Ezen a viszonylag rövid pályán nagyon nehéz lesz előzni, ezért meghatározó szerepe lesz a rajtnak és a joker-taktikának.

A joker-kör a rallycross versenyeknek egy speciális része, vagyis az előfutamok 4 körében, illetve a elődöntők és döntő 6 körében egyetlen körben ezt minden pilóta kötelezően teljesíti. Ez az úgynevezett joker-kör azt jelenti, hogy egy kanyarban egy alternatív szakaszt kell teljesíteni, ott egyszer mindenkinek ki kell menni egy másfajta vonalvezetésre. A joker-taktika előnye, hogy a versenyző maga választhatja meg, mikor kívánja ezt a kört teljesíteni. Éppen ezért fordulhatnak elő pozícióváltások és váratlan előzések.

A hétvége a szokásos menetrendben fog lezajlani: a két edzést követik az előfutamok, az elődöntők, majd a döntő. A bajnokságot két futam után magabiztosan Makai György vezeti, utána azonban nagyon éles küzdelem bontakozik ki a dobogós helyezésekért, jelenleg a második helyen Boldizs Bence áll, majd fej-fej mellett Somogyi Márk és Kismarty-Lechner Gábor. Így biztosan mérföldkő lesz a májusi kakucsringi verseny is, hiszen ebben a kategóriában nincsen mínuszolási lehetőség. Ebből a szoros csatából egy valaki biztosan ki fog szállni, Kismarty-Lechner Gábor ugyanis ezen a hétvégén egy Seattal a RedBull Ringen versenyez.

Az is nagy kérdés, hogy az eddig csúcsformában szereplő Makai Györgyöt valaki le tudja-e taszítani a dobogó legfelső fokáról, vagy továbbra is egyeduralkodó lesz? Szombaton és vasárnap tehát a harmadik versenyhétvégéjét teljesíti a Hankook Racer Cup RX mezőnye, ahol újabb izgalmas versenyeken gyűjthetik pontjaikat a versenyzők.

…read more

Source:: Autoszektor.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)