Csoportelsőként várjuk az őszi folytatást

A magyar labdarúgó-válogatott Pátkai Máté góljával 1-0-ra legyőzte a vendég walesi csapatot az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, így megőrizte első helyét csoportjában.

– Négy mérkőzés után kilenc ponttal a csoport élén állni nyilván nagyon jó, de még csak félúton vagyunk, semmi nem dőlt el, a következő négy meccs sem lesz könnyebb, mint az előző négy, a szlovákok elleni hazai összecsapás pedig ha nem is sorsdöntő, de kiemelten fontos találkozó lesz – fogalmazott a MOL Vidi középpályása, Pátkai Máté, aki a horvátok után Wales ellen is győztes gólt szerzett. Mellesleg néhány perccel korábban Willi Orban is a hálóba talált, Joe Allen a gólvonal mögül kanalazta ki a labdát, de a bíró sípja néma maradt.

A mérkőzésen eltiltását töltő Marco Rossi – aki az egyik emeleti páholyból nézhette a meccset – szövetségi kapitány helyettese, Cosimo Inguscio elárulta, nagy figyelmet fordítottak arra, hogy felkészüljenek Rossi hiányára, többféle forgatókönyvet, eshetőséget számításba vettek, így tudták, mikor hogyan reagáljanak.

– Nem nagyzolok, ha azt mondom, az első félidőben parádésan játszottunk, és tényleg centiken múlt, hogy ne legyen kettő-nulla vagy három-nulla az állás. Le a kalappal a csapat és a szurkolók előtt, köszönjük szépen – mondta Dzsudzsák Balázs csapatkapitány, hozzátéve: nem szabad elszállniuk maguktól, alázatosan kell játszaniuk, és ha kell, csúszni-mászni kell az utolsó pillanatokig.

Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg középpályása szintén kiemelte, hogy bár nagyon jó négy mérkőzés után kilenc ponttal a csoport élén állni, a csapatnak a hátralévő meccseken a lehető legtöbb pontot kell begyűjtenie.

Az E csoport állása

Mérk. Győz. Dönt. Ver.

Magyarország 4 3 0 1 9 pont
Szlovákia 3 2 0 1 6 pont
Horvátország 3 2 0 1 6 pont
Wales 3 1 0 2 3 pont
Azerbajdzsán 3 0 0 3 0 pont

A folytatás

Szeptember 9.: Magyarország–Szlovákia

Október 10.: Horvátország–Magyarország

Október 13.: Magyarország–Azerbajdzsán

November 19.: Wales–Magyarország

…read more

Source:: Lokal.hu – Sport

(Visited 1 times, 1 visits today)