Léa Seydoux odavan Budapestért

Gőzerővel készül az Arany Medve díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története című alkotás. A francia főszereplő egy igazi világsztár, Léa Seydoux, aki a Lokálnak elmondta, odavan a magyar fővárosért.

Enyedi Ildikóval szeretett volna dolgozni az európai mozi és Hollywood felfedezettje, Léa Seydoux francia színésznő, ezért vállalta el a rendezőnő legújabb filmje, A feleségem története főszerepét. Amint pedig vége ennek a munkának, azonnal gépre ül, hogy a következő James Bond-film forgatásán dolgozzon. Rendhagyó módon ugyanis ő az első Bond-lány, aki a Spectre – A Fantom visszatér című 007-es film után újra megjelenik Madeleine szerepében az ügynök oldalán. A feleségem története című Füst Milán-adaptáció forgatása néhány hete elkezdődött a magyar fővárosban, és Léa a Lokálnak elárulta, hogy nagyon tetszik neki Budapest.

Profimedia, Backgrid UK

– Szeretem Budapestet, szerintem gyönyörű és hangulatos város – mondta a színésznő, aki a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy régóta szerette volna megismerni az Oscar-jelölést begyűjtő rendezőnőt. – Az vonzott leginkább, hogy Enyedi Ildikóval dolgozhatok: már régóta meg akartam ismerni, és amint megtudtam, hogy főszereplőt keres az új filmjéhez, végre tudtunk is találkozni – mondta mosolyogva a színésznő. – A regényt nem ismertem, de amikor a film miatt elolvastam, nagyon megrendített. A történet összetetten mutatja meg, milyen nehéz a szeretet, a szerelem és egyáltalán az élet. Az is nagyon tetszik az Ildikóval való közös munkában, hogy női szemszögből mutat be egy erősen férfikarakterre épülő történetet – mondta az Arany Pálma díjas Léa Seydoux, akinek gondolatait Enyedi egészítette ki. – Ez egy nagyon személyes film lesz, és mint minden ilyen, jó eséllyel nagyon személyes lehet mindenkinek.

A Magyar Nemzeti Filmalap 1,15 milliárd forintos támogatásával készülő produkció 2020 végén kerülhet a mo­zikba.

A feleségem története című film egy képkockája, Léa Seydoux és Gijs Naber

További fotók:

…read more

Source:: Lokal.hu – Extra

(Visited 1 times, 1 visits today)