Mészáros Lőrinc „ingyen” vizét osztogatja a MÁV a pályaudvarokon

Vivien a DélibenFotó: botost / 444

A szerda 0 órától érvényes harmadfokú hőségriadóra tekintettel a MÁV-Start déltől egészen a riasztás végéig ingyen ásványvizet biztosít utasainak – adta hírül szárazon kedd délben az MTI.

A vízosztás Budapest főbb pályaudvarain (a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron) és a nagyobb vidéki (a miskolci, a debreceni, a nyíregyházi, a békéscsabai, a szegedi, a kecskeméti, a szolnoki, a győri, a pécsi, a nagykanizsai, a zalaegerszegi, a siófoki, a veszprémi, a tapolcai és a celldömölki állomásokon)
történik.

Vízrakomány a DélibenFotó: botost / 444

Botos Tamás az egyik helyszínre, a Délibe sietett, és hamar kiderült, hogy Mészáros Lőrinc vizeit osztják az arra szomjazóknak. 1,2 milliárd forintot fizetett tavaly a MÁV a felcsúti birodalom a Vivienvíz Kft.-nek azért, hogy cserébe sok vizet kapjon. Nagyon sok vizet.

A Közbeszerzési Értesítő szerint több mint 20 millió üveg eldobható üveg palack vizet vásárolt a cég csak tavaly a vizes cégtől. Egyébként a vízosztás és a Mészáros-vízosztás olyannyira nem új, hogy a negy éve Mészáros kezekbe került Vivienvíz első nagyobb üzlete azonnal a MÁV-val köttetett. 2016 augusztusában 486,6 millió forint értékű keretszerződést kötött a MÁV Zrt. a Vivienvízzel, és a cég tavaly előtti 646 milliós, és tavalyi 695 milliós árbevétele egyaránt arra utal, hogy ez a szerződés a vállalat fő bevételi forrása.

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)