Így üldözte el a keréktolvajt a Tesla

A Tesla idén vezette be az autóiba az úgynevezett Sentry Mode önvédelmi funkciót, amellyel a parkoló autók önmagukra vigyáznak. Ezt eredetileg a betörések számának csökkentésére találta ki a Tesla, ám a megjelenése óta a Sentry Mode többek között az is bizonyította, hogy a vandálok ellen is kiváló szolgálatot képes tenni.

A legutóbbi melepő esetnél szintén nem egy betörésről van szó, hiszen ahogyan a videón látszik, egy férfi egy parkoló Tesla kerekeit tulajdonította volna el Norvégiában. Azzal azonban, hogy ilyen közel ment a Teslához, bekapcsolt az önvédelmi funkció. A Tesla ilyenkor felvillantja a belső kijelzőjét, és kiírja, hogy videón rögzíti az autó környezetét. A videón az látszik, hogy a tolvaj valószínűleg meglátja a figyelmeztetést, és inkább úgy dönt, hogy eredeti helyén hagyja a kerekeket. A figyelmeztetés után – amennyiben a Tesla szükségét látja – egyébként riasztani is kezd az autó, így szinte biztos, hogy a tolvaj terve füstbe ment volna.

Az autó tulajdonosa örül, hogy a Sentry Mode jól működött, ám mikor másnap reggel elindult az autójával, nem tudott az esti kísérletről. Az egyik helyi lapnak elmondta, hogy miután elindult az autójával, érezte, hogy valami nincs rendben. Hamar rájöttek, hogy valaki kilazította a kerékcsavarokat. Szerencsére végül nem történt baleset, és a kerekek is fent maradtak az autón. Még egy piros pont a Sentry Mode-nak!

Forrás: electrek

The post Így üldözte el a keréktolvajt a Tesla appeared first on ZoldAutok.hu.

…read more

Source:: ZoldAutok.hu

(Visited 1 times, 4 visits today)