Már a következő Dakarra készül a Toyota

Miközben az egész világ a Toyota Gazoo Racing színeiben versenyző V8-as Toyota Hiluxok győzelmét ünnepelte a 2019-es Dakar ralin, a japán márka másik, ikonikus terepjárója, a Land Cruiser is ragyogó teljesítményt mutatott a világ egyik legkeményebb motorsport-eseményén. A T2 géposztályban a Christian Lavielle/Jean-Pierre Garcin páros megismételte 2017-es győzelmét, megelőzve azt a 2018-as aranyérmes Akira Miurát (navigátora Laurent Lichtleuchter), aki a francia Nicolas Gibon másodpilótájaként 2014-ben ezüstéremmel, 2015-ben pedig arannyal zárta a szériakivitelű autók versenyét. Mindezt a Dakar egyik legsikeresebb csapatának a színeiben: a Team Land Cruiser – Toyota Auto Body 1995 óta folyamatos résztvevője (2005 előtt Araco néven) a Dakarnak. Ez idő alatt öt alkalom kivételével minden évben aranyéremmel térhettek haza Japánba az istálló versenyzői, 12 alkalommal kettős, egyszer pedig hármas győzelmet aratva a kíméletlen terepralin.

A Toyota Motor Corporation 1945-ben alapított karosszériagyártó leányvállalatának motorsport-részlege 2020-ban is folytatni igyekszik a sikerszériát, és ennek érdekében május 22. és június 3. között Marokkóban megkezdték a felkészülést. Nagy a tét, hiszen a Team Land Cruiser sorban hetedik győzelmét arathatja jövőre. A teszten Akira Miura pilóta és rutinos szerelője, Iwahama-szan nemcsak az új évadra felkészített, automata sebességváltós, dízelmotoros LC200-as versenyautót teszi próbára, hanem Ryota Nakabut is, aki a csapat új szerelőjeként most ismerkedik a technikával és a körülményekkel.

A Dakar 11 év után búcsút int Latin-Amerikának, ám nem Afrikába tér vissza, hanem a Közel-Keletre: 2020. január 5. és 17. között Szaúdi-Arábia ad otthont a világ legismertebb terepralijának. A hatalmas kiterjedésű ország három nagyvárosát érinti a 9000 kilométeres útvonal; Dzsiddából egy hosszú vargabetűvel, öt nap alatt érnek el a versenyzők a királyság fővárosába, Rijádba, ahonnan egynapos pihenő után, egy újabb tekintélyes kitérővel érkeznek meg az ország jövőjét megtestesítő szupervárosba, a 2018-ban alapított, félig kész Qiddiyába, amely Szaúd-Arábia új kulturális és szórakoztató központja lesz.

…read more

Source:: Autoszektor.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)