Tarlós István: Nyugalmat akarok, megvédem a várost!

„Én nyugalmat akarok, és megvédem a várost” – kezdte nyílt levelét Tarlós István, a főváros vezetéséért folyó, kínos ellenzéki kampány kapcsán. A főpolgármester józansággal – tartózkodva a sárdobálástól – számolt be az elért eredményekről.

„Karácsony Gergely (Gyurcsány nyomán) tüntetést, »forradalmat”, szakadatlan háborúskodást ígér. Ráerőltetné a városlakókra a feszültséget. Karácsony gerillaharcról álmodik” – írja Tarlós, hozzátéve: a város érdekétől az ellenségeskedés és a feszültség kiélezése áll a legtávolabb.

Ellenben a fővárosba fektetett munka, a fejlesztések és az elért eredmények őt igazolják. Befejeződött az M4-es metró kiépítése, felújításra kerültek az M3-as szerelvényei, folyik az alagút és az állomások 2. szakaszának kivitelezése teljes akadálymentesítéssel, a budai fonódó villamoshálózat is elkészült. Megújult a Margitsziget és a Széll Kálmán tér, a Fővárosi Vízművek újra magyar kézben vannak, és számos közterületet is modernizált a városvezetés.

Tarlós István levelében kitért a most következő, forrásbiztos projektekre is. A Lánchidat és teljes környezetét is felújítják, folytatják a BKV-járműcseréket, rekonstruálják a Blaha Lujza és Széna tereket. Az élhetőbb, európai nagyvárosért kerékpáros fejlesztésekbe fognak, P+R parkolóprogramot indítanak és a Nyugati tér rekonstrukcióját is elkezdik. A külvárosi forgalom normalizásáért pedig elkezdődik az aquincumi híd és repülőtéri gyorsforgalmi út komplex, kiviteli szintű tervezése, engedélyeztetése.

„Egy fővárosnak nem sok van, ami kevésbé érdeke, mint hogy a főpolgármester visszavonhatatlanul elmérgesedett viszonyban legyen a kormánnyal. Én jó néhányszor elmentem a falig, nem is egy miniszterrel nyílt konfliktusba bocsátkozva. Nem hinném, hogy ez cáfolható lenne. Azonban az együttműködés esélyének elveszítése már ártana Budapestnek” – zárja gondolatait Tarlós István főpolgármester, kitérve néhány olyan esetre, amikor akár a kormánnyal szemben is a főváros érdekeit védte. Ennek eredményeképpen, 2019-ben épp Brüsszelből Budapest kapta az Európa legjobb úti célja kitüntető díjat.

A Nézőpont Intézet 500 fős, a fővárosi választók reprezentatív mintáján alapuló felmérést végzett a főpolgármester-választás esélyeiről. Ez alapján elmondható, hogy a fővárosiak nem szeretnék leváltani Tarlós Istvánt. A budapestiek 51 százaléka elégedett a jelenlegi főpolgármester munkájával és csupán 40 százalék mondta azt, hogy elégedetlen. A felmérés szerint a Kálmán Olga bukását hozó előválasztás eredménye sem javított Karácsony Gergely esélyein. Az egy az egy elleni küzdelemben, figyelmen kívül hagyva a többi ellenzéki jelöltet, nem történt érdemi elmozdulás az előválasztást követően.

További cikkek:

…read more

Source:: Lokal.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)