A Cirkuszok Éjszakáján lekerül a bohóc kezéről a gipsz

A Fővárosi Nagycirkusz és három magáncirkusz kezdeményezésére született meg hat évvel ezelőtt ez az országos rendezvény, amelyhez azóta minden nagyobb magyarországi cirkusz csatlakozott. A budapestieket a Fővárosi Nagycirkusz július 13-án 19 órától egy erre az alkalomra összeállított show-val várja.

Az első Cirkuszok éjszakája 2015-ben volt
MTI Fotó: Kovács Attila

A világhírű Kristóf Krisztián rendezésében létrejött Repülőcirkusz című, a század eleji cirkuszok hangulatát idéző előadást egy négy és fél órás, csak aznap este megtekinthető produkcióvá fejlesztette Graeser József, „Dodi úr”, a Fővárosi Nagycirkusz szakmai vezetője, aki a Baross Imre Artistaképző Intézet jelenlegi és nemrég végzett diákjainak produkcióival dúsította fel a show-t. A hangulatot tovább emeli Vastag Tamás, aki az 1920-as és 1930-as évek legnagyobb slágereivel szórakoztatja a nézőket. A cirkusz emeletén látható, a Fővárosi Nagycirkusz 130 éves múltját bemutató Nincs mááásik! című kiállításon pedig kurátori tárlatvezetéseket tartanak.

Fumagalli sérülését észre sem lehet venni a szám közben

– Ez a szakma és a közönség találkozója, ahol együtt örülünk annak a csodának, amit cirkuszművészetnek hívnak – mondta a szakmai vezető, aki azt is elárulta, hogy a műsorban szereplő világhírű Fumagalli bohóc a Cirkuszok Éjszakáján újra gipsz nélkül lép a porondra. – Az elmúlt időszakban a közönség sem vette észre, hogy Fumagalli merevítővel a kezén dolgozott, mivel komoly műtéten esett át – árult el lapunknak egy kulisszatitkot Dodi úr.

…read more

Source:: Lokal.hu – Életmód

(Visited 1 times, 1 visits today)