Agylágyulás: az Alapjogokért Központ történelmi dokumentumként szerepeltet egy videóban egy Tillát és Majkát cikiző mémet

“Mindenhol jó, de legjobb otthon” címmel 3 és fél perces propagandavideót töltött fel csütörtökön a Facebookra az Alapjogokért Központ. A benne szereplő állítások hitelességét remekül jellemzi a videó elején megtekinthető, minden túlzás nélkül fergeteges baki, amit olvasónk, Szabolcs szúrt ki.

A film gondolati íve a következő: a magyarok azért kezdtek el nagy tömegekben kivándolni Nyugat-Európába, mert a balliberális kormány 16 évvel ezelőtt, 2003-ban, az EU-csatlakozási népszavazási kampány során többek között azzal kampányolt, hogy “Nyithatok cukrászdát Bécsben?”, amire “igen” volt a válasz. A ballibek ehhez képest most a Fidesz-kormány diktatúrájára fogják a tömeges kivándorlást, ami azért sem igaz, mert eleve nem is létezik tömeges kivándorlás, annyira nem, hogy még Ausztriából is többen vándoroltak ki, mint tőlünk. Szóval tömeges kivándorlás nem létezik, Orbán Viktor titokzatos okból mégis áldását adta erre a nem is létező jelenségre, azzal a feltétellel, ha pár év tanulás és/vagy munka után mindenki hazatér. Hazatérni pedig érdemes, mert nálunk nincsenek négerek meg muszlimok, bezzeg az állítólagos nyugaton más sincs. És eleve, szó szerinti idézet következik – “mára sok nyugati országban megszűnt a szólás és véleményszabadság” – így sokkal érdemesebb hazajönni.

E cikk írása közben az AK vagy a Facebook egyszer csak elérhetetlenné tette a videót, de a lényeget addigra szerencsére már lescreenshotoltam, illetve máshonnan le tudtuk még menteni a filmet.

A gondolatmenet tehát az EU-csatlakozásról szóló népszavazást megelőző 2003-as plakátkampány felidézésével indul. A videó legelején gyors egymásutánban három archív plakátot mutatnak meg ebből az időből.

Ezt:

Ezt:

És ezt:

Jelenkortörténész vagy? Jó eséllyel nem. Minden részletre emlékszel a 2003-as népszavazási kampányból? Hasonlóan jó eséllyel nem. De nem gyanús mégis valami a második plakáttal kapcsolatban? Nagyon remélem, hogy igen.

Az Alapjogokért Központ tehát azt kívánja elhitetni a gyanútlan nézőkkel, hogy a nemzetrontó komcsi kormányok olyanok voltak, hogy közpénzből kinyomatott, Tilla és Majka arca fölé szerkesztett

“Egyikünk a kapára esküszik, másikunk a Villára, de mindketten nagy parasztok vagyunk.”

feliratos óriásplakátokkal mosták a gyanútlan magyarok agyát, ráadásul annak érdekében, hogy azok a négerölelgető Unióba való belépésre szavazzanak.

Ez azonban nem igaz, amit kérdésünkre Tilla is megerősített. Az Alapjogkért Központ egy első látásra, a téma bármiféle ismerete …read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)