Az elektromos és az önvezető autók területén is társul a Volkswagen és a Ford

A legújabb megállapodás alapján az elektromos autókra és az önvezető rendszerekre is kiterjed a Volkswagen és a Ford közötti együttműködés. A lépésre a januárban megkezdődött partnerség óta számítunk, ám a két gyártó csak mostanra állapodott meg abban, hogy hol és milyen mértékben segítik egymást a jövőbeli fejlesztésekben.

Mint azt tudhatjuk, a Volkswagen amint lehetett, elég keményen elkezdte az elektromos autók technológiájának fejlesztését, éppen ezért már jóval több tapasztalattal rendelkezik ezen a területen, mint a Ford. Utóbbi azonban 2022-ben már be is indítana egy új tisztán elektromos modellt az európai piacon, amelyet a Volkswagen MEB villanyautós alvázára terveznek, részben Volkswagen alkatrészeket felhasználva.

A két gyártó továbbá azt is tervezi, hogy kisteherautók és pickupok fejlesztését is közösen folytatná, ezzel visszább szorítva a költségeket.

A Volkswagen számára inkább a Ford által pénzelt Argo AI önvezető rendszert fejlesztő cég tűnik érdekesnek, amelybe a német márka a megállapodás alapján 1,6 milliárd dollárt fektet. A két márka így közösen pénzeli majd az Argo AI-t, ami a továbbiakban két különböző partnerként kezeli majd az autógyártókat.

The post Az elektromos és az önvezető autók területén is társul a Volkswagen és a Ford appeared first on ZoldAutok.hu.

…read more

Source:: ZoldAutok.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)