Federer megverte Nadalt Wimbledonban, 21. Grand Slam trófeájáért játszhat vasárnap Djokovics ellen

Nadal gratulál Federernek a 2019-es wimbledoni elődöntő utánFotó: ADRIAN DENNIS/AFP

A svájci, 2. kiemelt Roger Federer négy szettben legyőzte a 3. kiemelt spanyol Rafael Nadalt, és ezzel bejutott a 2019-es wimbledoni torna vasárnapi döntőjébe, ahol a világelső szerb Novak Djokoviccsal játszik majd.

Federer és Nadal minden idők legeredményesebb teniszezői: a svájcinak 20, a spanyolnak 18 Grand Slam-trófeája van. A gyorsabb pályákon általában Federer eredményesebb, de szemtől szemben általában Nadal jött ki jobban nagy meccseikből.

40. alkalommal találkoztak nagy tornán, korábban Nadal 25-ször győzött, Federer 14-szer. Pénteken viszont majdnem végig a svájci volt a jobb: az első szettet rövidítés után nyerte Federer (7-3), és a másodikat ugyan simán elbukta 1-6-ra, a harmadikban viszont korán brékelt, végig nagyon magabiztosan (6-3), és a negyedikben is fölényben játszott, Nadal csak az utolsó néhány játékban tudta megszorongatni (6-4).

Vasárnap Federer a 23. kiemelt spanyol Roberto Bautista Agut ellen diadalmaskodó Djokovics ellen meccsel a fináléban. Federer 9. wimbledoni trófeáját szerezheti meg, ha viszont a szerb nyer, 4-szeres Wimbledon-, és összesen 16-szoros Grand Slam győztes lesz.

2019, Wimbledon, elődöntő:
Roger Federer (3.) – Rafael Nadal (2.): 7-6 (7-3), 1-6, 6-3, 6-4

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)