Ha híd van, akkor bulizunk

A kedves olvasó talán arra gyanakszik, hogy a cikk címéből hiányzik az okozati összefüggés. Jogosan; elvégre a Kwai folyón hidat verő hadifoglyok élete sem volt játék és mese, hiába fütyürésztek olyan vidáman. De azok a turisták, akik a közelmúltban Budapestre látogattak, ugyancsak jogosan gondolhatják, hogy a magyarokból a támasztópillérek látványa kihozza a partiállatot – elvégre mi más okuk lenne hidakon és hidak közelében bulizni?

A válasz egyszerű: azért, mert lehet. A múlt hétvégén tartott Budapest Pride miatt amúgy is útlezárások voltak – hát miért ne zárják le a Szabadság hidat is? Korábban is megtették már, a városlakók pedig azonnal közösségi teret rögtönöztek a helyszínen. Ami korábban szükségszerűség volt, az mostanra intézménnyé vált; idén nyáron négy hétvégén is bulizhatunk a Szabadság hídon. A Lánchíd tövében meghúzódó Pontoon pedig régóta kedvelt célpontja a helyieknek és a turistáknak: naná, elvégre ott az a fantasztikus panoráma, a budai hegyek mögött lebukó nappal, amit olyan jó egy s.r.süvegbe vagy egy pizzaszeletbe kapaszkodva bámulni. Hogy ehhez élőzene is szól, az már tényleg csak hab a tortán.

A Szabadság-híd autó- és villamospálya helyett vidám dorbézolás helyszínévé vált. Előkerültek a pokrócok, a kártyapaklik, a töményes- és üdítőitalos üvegek, a vízipipák, és persze a dobozgitárok is – hogy addig se unatkozzanak, amíg a híd végébe felállított színpadról nem szól az élőzene.

Ilyen egyébként ritkán fordult elő, a Hangfoglaló fellépői egymásnak adták a kilincset. A hipnotikus, dubos zenéktől a vadulós punkig minden szólt. A kép a Belau andalító, de dobok nélkül is ütős koncertjét örökíti meg.

Mindeközben a Pontoonnál, egy híddal arrébb egyre többen gyűltek össze egy kis sütkérezésre. De a rendezvényekben gazdag nap miatt szombat délután szokatlanul kevesen voltak; megtörtént az a ritka eset, hogy az ülőhelyek száma meghaladta a látogatókét.

Persze, aki ismerős a helyen, tudja, hogy a Pontoonnál ez …read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)