Hatalmas pénz juthat a külföldre vágyóknak

Az Erasmus+ program eddig is nagy siker volt (több mint 9 millióan vettek részt benne az elmúlt 30 évben), ám az Európai Parlament friss javaslata háromszorosára növelné a terv támogatását a 2020 utáni költségvetésében.

A támogatás növelésével szélesebb körben lehetne még több mobilitási lehetőséget biztosítani az emberek számára a kisdiákoktól kezdve egészen a felnőtt tanulókig.

Az Európai Parlament hozzáférhetőbbé kívánja tenni a programokat a fogyatékkal élők és a hátrányos helyzetűek számára – fogalmazott az Európai Néppárt szlovén EP-képviselője.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

„Az volt a célunk, hogy a gazdasági-társadalmi háttértől függetlenül minél szélesebb körben elérhetővé tegyük a programot az EU állampolgárainak. Sokkal több forrást biztosítottunk a diákok mobilitására” – mondta Milan Zver.

Az Erasmus+ nagy hangsúlyt fektet az élethosszig tartó tanulásra, legyen szó új nyelvek vagy digitális készségek elsajátításáról, sportolásról.

A program továbbá szakmai kiválósági központokat is bevezet majd, ezek olyan, minőségi szakoktatást biztosító, nemzeteken átívelő platformok, amelyek segítségével új, hasznos készégeket lehet elsajátítani bizonyos szektorokban.

A 2020-at követő 7 éves uniós költségvetésről legkésőbb jövőre kell megállapodni a tagállamoknak.

La vida Erasmus

A Hatalmas pénz juthat a külföldre vágyóknak bejegyzés először a Határátkelő jelent meg.

…read more

Source:: Határátkelő

(Visited 1 times, 1 visits today)