Tarlós: Budapest érdekében vállaltam az újabb jelölést

A budapestieket blöfföléssel, hergeléssel, lózungokkal nem lehet félrevezetni, a fővárosi önkormányzati rendszer és annak irányítása nem valóságshow – mondta Tarlós István főpolgármester, aki hangsúlyozta: ő Budapest érdekében vállalta az újabb főpolgármesteri jelölést.

– Állandóan ide-oda csapódik, mögötte semmilyen érdemi teljesítmény nincs. Ennek ellenére szűk három év polgármesterkedés után bejelentkezett miniszterelnöknek, négy év után pedig főpolgármesternek – jellemezte Tarlós István főpolgármester egyik ellenzéki kihívóját, Karácsony Gergelyt a Magyar Hírlapnak. Hozzátette: Karácsony a szövetségépítésben sem jeleskedik: „kijelenti, hogy száz százalékban bízik Gyurcsány Ferencben, akiről viszont korábban azt közölte, Unicumot kellett innia, hogy elfogadja a személyét, és aki egyébként két hónapja győzelemre alkalmatlannak minősítette Karácsonyt, és felmosta vele a mellékhelyiséget” – utalt az ellenzéki roncsderbire Tarlós.
A főpolgármester emlékeztetett: a Karácsony vezette Zugló tele van botrányos ügyekkel, ilyen például a kaotikus, veszteséges parkolási szerződés vagy a kudarcos Pillangó parki beruházás, valamint Karácsony ígéretei ellenére egyetlen lakást sem épített a kerületben, ezzel szemben az önkormányzat eladott hetvenet.
– Az egyetlen megyei jogú város és kerület Zugló, ahol eddig fizetésképtelenség megállapítására irányuló kezdeményezést nyújtottak be a bíróságon.
– A főpolgármesterség nem celebtevékenység – reagált a herevasalásáról ismert Berki Krisztián és a nagyszájú megmondóember, Puzsér Róbert főpolgármester-jelöltségére Tarlós. Mint ismert, Karácsonnyal, Puzsérral, Berkivel és a liberális Sermer Ádámmal együtt már négy résztvevője van az ellenzéki roncsderbinek.
– A főpolgármester-választás sokáig komoly dolog volt, de az utóbbi időben elgondolkodom azon, hogy most komoly-e, amilyen kampányban részt veszek – vélekedett Tarlós, hozzátéve, hogy „az ellenzéki oldalon valójában nincs egység”.

– A nagy összefogók nem kedvelik egymást, ezek érdekpaktumok, a programjaik sem összeegyeztethetők. Ebben nincs logika, nincsenek elvek, az ellenzéki elképzelések közt nincs koherencia. Hataloméhségre épített taktika, amit megpróbálnak októberig elhúzni – fogalmazott.

…read more

Source:: Lokal.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)